Να προσκομίσει το πτυχίο της και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της καλεί ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων τη γυναίκα η οποία παρουσιάζεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.
Στη σχετική επιστολή που φέρει ημερομηνία 31/5 και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων αναφέρονται τα εξής:
«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.
«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος».
«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Απ’ την πλευρά της ψυχολόγου, δικηγορική εταιρεία που την εκπροσωπεί έστειλε την απάντησή της στο star.gr, στην οποία αναφέρε ότι θα απέχει από οποιοδήποτε σχόλιο ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Καρολάιν.
