Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός για το ξεκίνημα των self-tests προαναγγέλλοντας επέκταση του μέτρου έως το τέλος αυτής της εβδομάδος στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.
«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη για την covid-19.
Τα οικιακά τεστ εντόπισαν 613 μαθητές και καθηγητές θετικούς στον κορονοϊό.«ως επί το πλείστον ασυμπτωματικούς» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας για «μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου» στην πρόληψη του κινδύνου μετάδοσης του ιού.
«Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε (…) ώστε να μπορέσουμε να εντοπίζουμε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό και τους οποίους δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων πάντα να εντοπίζουμε μέσα από τα οργανωμένα τεστ που κάνει η πολιτεία, τα οποία -θέλω να επαναλάβω- και θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι τα self-tests δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid tests.
► Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, λίγο μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου πως «αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη».
