ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πάλι για μεγάλη αναβολή πηγαίνει το Φεστιβάλ των Κανών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, o γενικός διευθυντής της διοργάνωσης έχει αποφασίσει (και έχει ενημερώσει και την Ενωση Ξενοδοχείων των Κανών) ότι για Μάιο, ούτε κουβέντα. Το φεστιβάλ θα μετακινηθεί το καλοκαίρι, στο διάστημα 5 με 25 Ιουλίου.

Φυσικά, λόγω της πανδημίας. Μην ξεχνάμε ότι το Φεστιβάλ στις Κάνες πέρυσι, ύστερα από διαδοχικές αναβολές, τελικά ματαιώθηκε. Δεν προχώρησε καν, όπως έκαναν πολλά φεστιβάλ, σε μια διαδικτυακή βερσιόν, απλώς παρουσίασε μια επιλογή από 50 ταινίες, που πήραν τη βούλα «Κάνες» και ταξίδεψαν σε άλλες διοργανώσεις.

Φέτος όμως, σύμφωνα με το πάντα πολύ καλά πληροφορημένο Variety, οι διοργανωτές είναι αποφασισμένοι να υπάρξει ένα φεστιβάλ με φυσική παρουσία θεατών. Ο Φρεμό θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις μέσα στον Ιανουάριο. Ισως και να καταλήξει σε επιμήκυνση της διοργάνωσης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ιούλιος είναι μονόδρομος, αφού οι Κάνες πρέπει να αποφύγουν μια κόντρα με δύο άλλα μεγάλα φεστιβάλ, του Τορόντο και της Βενετίας, που παραδοσιακά καταλαμβάνουν τα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση με τις Κάνες που μετακινήθηκαν, το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να γίνει ούτε φέτος.