Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε τη Σοσιεδάδ και προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, επειδή είχε την τύχη στο πλευρό της και τον Μαρκ-Αντρέ Τερ-Στέγκεν κάτω από τα δοκάρια της. Οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες 1-1 ύστερα από 120 λεπτά και, σε μία διαδικασία πέναλτι με πολύ μέτρια χτυπήματα, οι Καταλανοί επικράτησαν 3-2.

Ας αρχίσουμε όμως από το δεδομένο που έκρινε εν πολλοίς την εξέλιξη του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, που ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. Η απουσία αυτή φάνηκε έντονα χθες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο -κι ενώ οι «μπλαουγράνα» είχαν προηγηθεί 1-0 με τον Φρένκι ντε Γιονγκ. Οσο περνούσαν τα λεπτά, ήταν οφθαλμοφανής η έλλειψη ενός ηγέτη στην Μπαρτσελόνα, που θα πάρει την μπάλα και θα μοιράσει παιχνίδι ή θα πάει σε ατομικές ενέργειες. Το εκμεταλλεύτηκε η Σοσιεδάδ που ισοφάρισε με πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ, το οποίο παραχώρησε ο Ντε Γιονγκ. Το 1-1 δεν άλλαξε έως το τέλος του 90λεπτου. Στην παράταση, η Μπαρτσελόνα είχε ελαφριά υπεροχή, όμως τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τις έχασε στο 115’ και το 118’ η Σοσιεδάδ με τον Γιανουζάι. Και οι Βάσκοι πλήρωσαν την αστοχία αυτή λίγα λεπτά αργότερα, στη «ρωσική ρουλέτα».

Σήμερα στη Μάλαγα διεξάγεται ο έτερος ημιτελικός μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπιλμπάο.

ΓΑΛΛΙΑ: Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν (φωτ.) κατέκτησε το «Τρόπαιο των Πρωταθλητών» -όπως αποκαλείται το Σούπερ Καπ- για 10η φορά στην ιστορία της, νικώντας με 2-1 τη Μαρσέιγ στο «Φελίξ Μπολέρ» του Λανς. Να σημειώσουμε ότι είναι και το πρώτο τρόπαιο της προπονητικής καριέρας του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Οι Φωκαείς ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίωρο, αλλά οι Ντι Μαρία και Μπαπέ ανέλαβαν δράση μετά και «έτρεξαν» τους αντιπάλους τους. Ο Μάουρο Ικάρντι άνοιξε το σκορ για τους Παριζιάνους με διπλή προσπάθεια ύστερα από ωραία ενέργεια του Ντι Μαρία στο 39’. Ο Νεϊμάρ επέστρεψε στην ενεργό δράση παίρνοντας στο 65’ τη θέση του Αργεντινού στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βραζιλιάνος βρήκε και δίχτυα από τη βούλα του πέναλτι -η παράβαση δόθηκε κατόπιν υπόδειξης του VAR στο 85’, που έκρινε ότι ο Πελέ ανέτρεψε τον Ικάρντι. Η Μαρσέιγ βρήκε ένα γκολ στο 89’ με κοντινό πλασέ του Παγέ, όμως στα εναπομείναντα λεπτά όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά κινδύνεψε και με τρίτο γκολ.