Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με ένα ειρωνικό σχόλιο απάντησε η Νέα Δημοκρατία στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τον νομό Καρδίτσας, τον οποίο επισκέφθηκε για να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία εξαιτίας της οποίας έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται μια γυναίκα 40 ετών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για συνδρομή όσων επλήγησαν από την κακοκαιρία, τα χαρακτήρισε «ασπιρίνες» και «ψίχουλα» μπροστά στην καταστροφή που έχει συντελεστεί

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλα όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας από τα κλειστά γραφεία, ίσως είναι δικαιολογημένα γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν εικόνα, αλλά είναι ασπιρίνες για να αντιμετωπίσουν μια ολική καταστροφή». Επισήμανε μάλιστα πως «δεν υπήρξε μαγαζί που να μην επισκεφθώ, να μη συναντήσω, να μη μου μιλήσει για ζημιές άνω των 100.000 ευρώ. Με τα 600 ευρώ, και τα πέντε χιλιάρικα και τα οκτώ χιλιάρικα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα».

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία, προφανώς εν όψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην περιοχή, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Συγκρατούμε τρία πράγματα από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Καρδίτσα:

1ον. Βρήκε τον δρόμο για την πόλη, καθώς επί της διακυβέρνησής του 4,5 χρόνια την είχε ξεχάσει και θυμήθηκε να την επισκεφθεί μόνο προεκλογικά στις 17 Μαΐου 2019. Κώφευε για τα προβλήματα, έσπευσε για τις ψήφους.

2ον. Αναγνώρισε «διαχρονικές ευθύνες» για τις καταστροφές, μόνο που «ξέχασε» ότι αυτός κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια…

3ον. Παραδέχθηκε ότι η κρίση στην οικονομία «ήρθε από την πανδημία», όχι από την Κυβέρνηση, όπως έλεγε μέχρι πρότινος. Αλλα τη μια μέρα, άλλα την άλλη. Παλιά του τέχνη…

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για τη αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας και για την ανακούφιση των πληγέντων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να μην κρυφτεί»

Το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο σημειώνει ότι από την κυβέρνηση στην Καρδίτσα «δεν έχει εμφανιστεί άνθρωπος» και ο πρωθυπουργός, όταν πάει εκεί να εξηγήσει στους πληγέντες «ότι τα 600 ευρώ που τους δίνει είναι υπεραρκετά για την ολική καταστροφή που υπέστησαν».

Η πλήρης ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ωραία τα ευφυολογήματα της Ν.Δ. Ελπίζουμε όμως αύριο που ο κ. Μητσοτάκης θα βρει το δρόμο να πάει στην Καρδίτσα, αφού τέσσερις μέρες δεν έχει εμφανιστεί άνθρωπος, να μη κρυφτεί σε κάποιο αποστειρωμένο σημείο της πόλης, όπως συνηθίζει, αλλά να περπατήσει στην οδό Κουμουνδούρου, παρουσία των ΜΜΕ και να μιλήσει με αληθινούς εργαζόμενους και καταστηματάρχες. Να ακούσει το πόνο και την οργή τους και να τους εξηγήσει ότι τα 600 ευρώ που τους δίνει είναι υπεραρκετά για την ολική καταστροφή που υπέστησαν».