Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα και θα πάρει χρόνο για να βρει τα πατήματά της η ομάδα. Είναι ξεκάθαρο. Ο προπονητής είναι νέος, άπειρος και «ρούκι», στην ενδεκάδα του υπάρχουν αρκετές αλλαγές και η υπομονή σε τέτοιου είδους κομβικές αλλαγές είθισται να είναι σύμμαχος για να μονταριστεί η ομάδα, να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές τη φιλοσοφία του προπονητή, να δέσουν τα κομμάτια του παζλ.

Χρόνος ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά ειδικά στο «τριφύλλι» είναι πολλά τα χρόνια της υπομονής. Αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα κι από τα εξόφθαλμα αγωνιστικά θέματα της ομάδας, που έβγαζαν μάτι (και) στο χθεσινό φιλικό ματς με τον Λεβαδειακό, παρά τη νίκη με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα στο 59’.

Αργός ρυθμός, ανύπαρκτη φαντασία και κίνηση χωρίς την μπάλα, άκρως προβληματική δημιουργία και μηδενική παραγωγή υποσχόμενων ευκαιριών με ελάχιστες τελικές προς την αντίπαλη εστία. Αδυναμίες στο αμυντικό τρανζίσιον, αρκετά νεύρα και «αναρχία». Είναι πολλά μαζεμένα. Κι όλα αυτά με «καλή» ενδεκάδα από τον Πογιάτος και απέναντι στον Λεβαδειακό της Superleague που ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις του στις 24 Οκτωβρίου.

Το δίλημμα της συνύπαρξης Καρλίτος-Μακέντα μοιάζει με αστείο μπροστά στα ομαδικά προβλήματα που υπάρχουν. Το σύνολο άλλωστε πάντα υπερτερεί των μονάδων. Στο πρώτο ημίχρονο ο Καρλίτος ήταν στην κορυφή και δεν ακούμπησε την μπάλα. Και πώς να την ακουμπήσει όταν δεν έφτανε ούτε με αίτηση στο επιθετικό τρίτο;

Ο Αϊτόρ ψάχνει να βρει αγωνιστικό ρυθμό, ο Σαβιέρ έχει μεν ρυθμό, αλλά δεν δείχνει, για παράδειγμα, καλύτερος από τον Χατζηγιοβάνη, ο Σάντσες δεν εμφανίζει ακόμα κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι του και γενικώς η πρώτη γεύση των μεταγραφών, με εξαίρεση τον Βέλεθ και φυσικά τον Καρλίτος, επιτείνουν την ανασφάλεια. Μέσα σ’ όλα, ο Βιγιαφάνιες θα χάσει δεδομένα το ματς με τη Λάρισα και ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα με τον Αρη.

Ισως ένα «καλό» στον Πογιάτος ενόψει Λάρισας να έκανε ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Λεβαδειακός. Επέλεξε ως σχηματισμό το 5-4-1, δίνοντας έμφαση στο να κλείσει τους χώρους πίσω από την μπάλα και να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό στο επιθετικό τρανζίσιον. Κατ’ ουσίαν λειτούργησε ως προσομοιωτής για τα επίσημα ματς στο πρωτάθλημα και δη αυτού της Δευτέρας στη Θεσσαλία που προβλέπεται να έχει παρόμοια αγωνιστική φιλοσοφία.

Παναθηναϊκός: (Ν. Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης (46΄ Βέλεθ), Ζαγαρίτης (88΄ Καραγιάννης), Κουρμπέλης (88΄ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Μπουζούκης (66΄ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (67΄ Σερπέζης), Καρλίτος, Σαβιέρ (46΄ Μακέντα).

Λεβαδειακός: (Σ. Αντωνίου): Γκέκας, Βήχος (84΄ Κυριαζής), Καραχάλιος (84΄ Πούλος), Τσάπρας (84΄ Γεράκιος), Λιάγκας (46΄ Θεοχάρης), Κάκο (46΄ Νέτο), Μεχία (76΄ Καραμπάς), Κονέ (64΄ Παναγιώτου), Νίλι (64΄ Τσιώλης), Μυτίδης (55΄ Τζιώρας), Συμελίδης (76΄ Βαγγέλοβ).

● Στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης αναφέρθηκε χθες στο «Olympia Forum» ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πολύ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις, τονίζοντας: «Εχουν ακουστεί πάρα πολλά λόγια, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη εδώ και 20 χρόνια. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι, απολύτως δεμένοι. Οχι μόνο να έχουμε σχέδιο, όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα, αλλά και δεσμευμένες πηγές χρηματοδότησης. Επιμένω στην ουσία και όχι στην επικοινωνία. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο προφανώς είναι σύνθετο και προφανώς είναι και πολύπλοκο».