Εθνική Λυρική Σκηνή
Δύο Γκαλά Οπερας θα παρουσιάσει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών) στις 26 και 28 Ιουλίου και η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ήδη. Οι κορυφαίοι πρωταγωνιστές του οργανισμού ετοιμάζονται να ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες του ρεπερτορίου, ενώ την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι. Προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, η Εθνική Λυρική Σκηνή τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ετσι, θα διατεθούν προς πώληση στο κοινό μόνο 2.000 θέσεις όλες αριθμημένες μέχρι και στο άνω διάζωμα (τιμές εισιτηρίων από 10-55€).
Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την Κυριακή 26 Ιουλίου οι Κρασιμίρα Στογιάνοβα (Βουλγάρα υψίφωνος από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της εποχής μας), Ρικάρντο Μάσι (Ιταλός τενόρος, από τους πιο συναρπαστικούς ερμηνευτές του ιταλικού spinto ρεπερτορίου) και ο σπουδαίος Ελληνας βαρύτονος της ΕΛΣ, Δημήτρης Πλατανιάς, θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι («Ριγολέττος», «Τροβατόρε», «Ενας χορός μεταμφιεσμένων», «Η δύναμη του πεπρωμένου»), Τζορντάνο («Αντρέα Σενιέ»), Καταλάνι («Η Βάλλυ»), Πονκιέλι («Τζοκόντα») και Πουτσίνι («Τουραντότ»).
Την Τρίτη 28 Ιουλίου, από την άλλη, η Τσέλια Κοστέα (που έχει διακριθεί σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού και ξεχωρίζει πάντα με τις ερμηνείες της σε εμβληματικούς ρόλους των Βέρντι και Πουτσίνι), ο Τζόρτζιο Μπερούτζι (δημοφιλής για τον λαμπερό, ζεστό ιταλικό του ήχο) και ο συμπατριώτης του Αμπρότζο Μαέστρι (από τους πιο περιζήτητους βαρύτονους της εποχής μας) θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι («Λουίζα Μίλλερ», «Τροβατόρε», «Ενας χορός μεταμφιεσμένων», «Η δύναμη του πεπρωμένου»), Πονκιέλι («Τζοκόντα»), Λεονκαβάλο («Παλιάτσοι») και Πουτσίνι («Τόσκα»).
