Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών, τους 11 άνδρες – μέλη του πληρώματος του πλοίου, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκαν επαρκή για το ότι το πλήρωμα γνώριζε για τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών του φορτηγού πλοίου.
Οι 11 αλλοδαποί (10 Σύριοι κι ένας Ινδός) δεν έκρυψαν την χαρά τους για την απόφαση, καθώς όλον αυτόν τον καιρό υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τι υπήρχε κρυμμένο μέσα στο πλοίο.
To πλοίο είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από πληροφορίες ότι είχε φορτωμένο παράνομο φορτίο και μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους βρέθηκαν κρυμμένα σε κρύπτες 6 τόνοι και 51 κιλά χασίς σε μορφή σοκολάτας καθώς και 3.127.360 χάπια Captagon που είναι γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών». Η συνολική αξία των ναρκωτικών ξεπερνούσε τα 100 εκ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχει κατάσχει η αστυνομία.
Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εμπορευματοκιβώτια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχε καφές, μπαχαρικά και πριονίδια κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερές το ερευνητικό έργο των εξειδικευμένων υπηρεσιακών κλιμακίων, ενώ λόγω του τρόπου που τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στην κρύπτη, η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης αυτών ήταν πολύ επίπονη και χρονοβόρα.
