Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Πρωθυπουργό των έργων» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έφτασε για την συνάντησή τους την ώρα που ομάδα εργαζομένων στον Δήμο της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονταν με πανό για απολύσεις συναδέλφων τους, που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ τον Οκτώβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συνέχιση στην τροχιά της αναπτυξιακής έκρηξης με επενδύσεις δημόσιες, ιδιωτικές και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Επίσης, επανέλαβε ότι διαχείριση της πρώτης φάσης ήταν πετυχημένη, ευχήθηκε να μην υπάρξει δεύτερη φάση και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν και παραμελήσουν τους κανόνες προστασίας μετά το άνοιγμα της εστίασης αλλά να αποφεύγουν τους συνωστισμούς.

Ο κ. Ζέρβας είπε στο πρωθυπουργό ότι το κρούσμα «μηδέν» της πανδημίας είχε εκδηλωθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το δημαρχείο ήταν το πρώτο κτίριο που απολυμάνθηκε στην Ελλάδα και σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη τα πήγε καλά γιατί υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία.

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του εκτός Αττικής, μετά τη μερική άρση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

«Χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστωνόμαστε όλοι, αλλά πάνω από όλα βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, ένα τόσο σημαντικό ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς τους οποίους περνάμε», ανέφερε συνομιλώντας με τον Περιφερειάρχη.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία των οδικών εισροών στη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες, οι οποίες είχαν επίσης καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε στον κ. Τζιτζικώστα.