Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας για την εύρεση των προστατευόμενων μαρτύρων με τα κωδικά ονόματα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».
Οι δύο σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση Novartis αναζητούνται από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Από την αστυνομία διευκρινίζεται ότι, «σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους».
Κατά συνέπεια «στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων».
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει με την διευκρίνιση πως «παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».
