Στο Χορστ της Ολλανδίας, στο κέντρο όπου διαμένει η αποστολή του ΠΑΟΚ από τις 18 Ιουλίου, βρίσκεται από χθες ο Αντερσον Εσίτι.
Ο 25χρονος, ύψους 1,89 μ., Νιγηριανός μέσος πέρασε πρώτα από ιατρικό κέντρο του Αμστερνταμ για να υποβληθεί σε εξετάσεις και το βράδυ υπέγραψε, όπως αποκάλυψε μέσω instagram ο Γιώργος Σαββίδης και η μεταγραφή του θα ανακοινωθεί σήμερα.
Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» επέλεξαν λύση α λα Φερέιρα (θυμίζουμε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είχε πάει από την πατρίδα του στην Ολλανδία και είχε υπογράψει εκεί το συμβόλαιο συνεργασίας του) για να κερδίσει ο παίκτης όσο το δυνατό περισσότερες μέρες προπόνησης.
Είχε προηγηθεί μια μικρή αλλαγή στην τελική πρόταση του ΠΑΟΚ, για να καμφθούν οι τελευταίες αντιστάσεις του προέδρου της Γάνδης, Ιβάν ντε Βίτε, προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο ομάδες στην τελική συμφωνία. Τα 4 εκατομμύρια ευρώ μετατράπηκαν σε 3,5 εκατομμύρια και 30% ποσοστό μεταπώλησης που κρατά η βελγική ομάδα.
Κάπως έτσι, έγινε χθες το πρωί το ταξίδι του θηριώδους χαφ από το Βέλγιο στην Ολλανδία, καθώς ο ίδιος είχε συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή σε ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ (υπερδιπλάσιες από τις 300.000 που έπαιρνε στη Γάνδη) και συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.
Το πιο σημαντικό στη δική του περίπτωση είναι ότι είχε προηγηθεί η θετική εισήγηση του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος βρίσκει τον αμυντικό μέσο που είχε ζητήσει ευθύς εξαρχής από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Μάλιστα αποδείχθηκε στην πράξη ότι η οικογένεια Σαββίδη προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να κάνει πράξη το «ό,τι θέλει ο νέος προπονητής θα το έχει» που είχε πει δημόσια ο Γιώργος Σαββίδης.
Ο Μάριο Μπράνκο είχε αρχίσει με κρούση στον πρώτο παίκτη που εισηγήθηκε ο Φερέιρα, τον Ζοάο Παλίνια, αλλά η υπόθεση κόλλησε στην άρνηση του προέδρου της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, να διακόψει τον δανεισμό του, συνέχισε με τον Φίλιπ Μπράνταριτς, επίσης πρόταση που έκανε ο 40χρονος κόουτς, όμως εκεί το ζήτημα κόλλησε στις απαιτήσεις της Κάλιαρι, και τελικά κατέληξε στον Εσίτι, τον οποίο πρότειναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στον προπονητή και εκείνος άναψε το πράσινο φως.
Οι νταμπλούχοι απέκτησαν έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που δεν είχαν ποτέ τα τελευταία χρόνια και μένει να φανεί πώς θα τον αξιοποιήσει ο νέος τεχνικός που, σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου, θέλει καθαρόαιμο «εξάρι» στην ομάδα του και όχι μόνο «οκτάρια».
Μετά το κλείσιμο το κεφάλαιο του μέσου, ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση αριστερού μπακ, μετά το ναυάγιο στην υπόθεση του Φάμπιο Κοεντράο.
Οι πληροφορίες της «Εφ.Συν.» κάνουν λόγο για διερευνητική κρούση του Μπράνκο στη Σεβίλη για τον 22χρονο Βραζιλιάνο Γκιγέρμε Αράνα που βρίσκεται από την αρχή του καλοκαιριού στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε μια αρχική επαφή με τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας για δανεισμό με οψιόν αγοράς, ωστόσο, δεν φαίνεται να προχωρά η συγκεκριμένη υπόθεση καθώς ο παίκτης δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο.
Χθες, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη στον ΟΦΗ, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά με ποσοστό μεταπώλησης γύρω στο 30%.
