Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το περιστατικό κατά το οποίο άγνωστοι πέταξαν τα ξημερώματα εκρηκτικό μηχανισμό στο προξενείο της Ρωσίας επί της οδού Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χειροβομβίδα έπεσε και εξερράγη κάτω από το θωρακισμένο φυλάκιο προκαλώντας ζημιές στο κουβούκλιο του σκοπού, ο οποίος δεν ήταν μέσα. Στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να εξετάσουν τον μηχανισμό.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου δείχνουν ότι δύο άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πέταξαν τη χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο περίπου στις 3:20 π.μ. Οι σεκιούριτι δεν άκουσαν την έκρηξη αλλά είδαν την λάμψη στις οθόνες, ενώ ο θόρυβος έφτασε σε περίοικους.
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ν. Ρήγας, δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ ότι εξετάζεται εάν το δίκυκλο συσχετίζεται με ένα που βρέθηκε καμένο στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτου στα Εξάρχεια.
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών την καταδίκασε απερίφραστα.
Στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ. σημειώνεται «οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».
