Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έγραψε ιστορία η ΑΕΚ στη Βραζιλία, καθώς επικράτησε με 86-70 της Φλαμένγκο στον μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, κατακτώντας το πολύτιμο τρόπαιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση αγωνίστηκε στη διοργάνωση εκπροσωπώντας την Ευρώπη, ως κάτοχος του Basketball Champions League 2018.

Έτσι, η ΑΕΚ έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που έχει στο παλμαρέ της το συγκεκριμένο τρόπαιο. Πρώτα το κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 1996 και ύστερα ο Ολυμπιακός το 2013, μετά τους «back to back» τίτλους του στη Εuroleague.

Στον μεγάλο τελικό, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο πάθος, βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους τους από το πρώτο ημίχρονο. 

Αν και είχε προβλήματα στα ριμπάουντ, η ΑΕΚ έπαιξε άμυνα για σεμινάριο στα περισσότερα λεπτά του ματς. Παράλληλα, επιθετικά επιχείρησε με πλουραλισμό να φτάσει στο καλάθι, έχοντας ως μαέστρο ένα εξαίσιο Τζόρνταν Θίοντορ που πήρε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Έτσι, μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» δεκάλεπτο, η ελληνική ομάδα ανέβασε στροφές και πήρε ένα προβάδισμα που -με διακυμάνσεις- ήταν κοντά στους 10 πόντους, το οποίο συντήρησε μέχρι περίπου το τελευταίο πεντάλεπτο.

Τότε οι παίκτες της ΑΕΚ, βλέποντας την κλεψύδρα του χρόνου να τελειώνει και πιστεύοντας ότι η νίκη είναι δική τους, πάτησαν γκάζι κι εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ψυχολογικά είχε ήδη καταρρεύσει.

Μοιραία, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Μπάνκι να παίρνει τάιμ άουτ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αφιερώνοντας το κύπελλο στον Ντράγκαν Σάκοτα.

Σημειώνεται ότι η ΑΕΚ είχε αποκλείσει στον ημιτελικό της Παρασκευής την πρωταθλήτρια του FIBA Americas League, Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή, με 86-64.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-33, 63-55, 86-70.