Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προειδοποιήσεις-απειλές προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι αν οι Αμερικανοί εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα σε χώρες της Ευρώπης, τότε η Ρωσία θα θέσει στο στόχαστρο όχι μόνο τις χώρες που θα τα φιλοξενήσουν, αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

«Πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει να υπολογίσουν τους κινδύνους που θα επιφέρει», τόνισε.

Μιλώντας στο ρωσικό κοινοβούλιο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί σύγκρουση και ότι δεν θα κάνει το πρώτο βήμα αναπτύσσοντας πυραύλους, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά Όπλα Μεσαίου Βεληνεκούς (INF). Ωστόσο, καμία πρόκληση δεν θα μείνει χωρίς να απαντηθεί.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη συμφωνία που είχαν υπογράψει τη δεκαετία του 1980 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν και ο ηγέτης της τότε Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι την παραβιάζει.

Σε απάντηση της αμερικανικής απόφασης, και η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία και στην Ευρώπη, διότι πιθανή κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών θέτει σε κίνδυνο κυρίως τις χώρες της, είτε είναι μέλη του ΝΑΤΟ είτε όχι.