Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την παραμονή στη φυλακή του πρώην ηγέτη της τουρκικής φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμιρτάς αποφάσισε την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

Πριν από δέκα ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε καλέσει την Τουρκία να επισπεύσει τη δικαστική υπόθεση του Ντεμιρτάς, υπογραμμίζοντας πως η προφυλάκισή του διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε επίσης την απελευθέρωσή του στη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.Όμως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απορρίπτοντας επί της ουσίας το ευρωπαϊκό αίτημα, είπε ότι η Μογκερίνι «ξεπέρασε λίγο τα όρια».

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς κρατείται κατηγορούμενος για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες άλλα αδικήματα και αν καταδικαστεί βάσει του κυρίως κατηγορητηρίου, απειλείται με ποινή κάθειρξης 142 ετών. Παρά την φυλάκισή του, στις εκλογές του Ιουνίου εξασφάλισε 8,4% των ψήφων.