Τον κύριο αντίπαλό του για τον τίτλο του πρωταθλήματος, Ολυμπιακό, νίκησε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με 79-70, στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής για την Α1 μπάσκετ.
Έτσι, οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα στην υπόθεση πρωτιά για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, η οποία δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Ο αγώνας ήταν «κλειστός» στο μεγαλύτερο διάστημά του, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ένα νεκρό διάστημα του Ολυμπιακού προς το τέλος του δ’ δεκαλέπτου, ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, η οποία τελικά του επέτρεψε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη.
Βαρόμετρο του ματς ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 24 πόντους. Από πλευράς φιλοξενουμένων, ο ΛεΝτέι πραγματοποίησε καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 20 πόντους.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με το ασταμάτητο φέτος Περιστέρι, το οποίο νωρίτερα άλωσε και την έδρα του Άρη, επικρατώντας με 68-62.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70.
