Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε νέα αντιφασιστική διαδήλωση αύριο το μεσημέρι στις 12 στο Πέραμα (Καραβάκια) καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, σωματεία και δημοτικές κινήσεις, με αφορμή την επίθεση στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, στις 15 Σεπτεμβρίου στη Σαλαμίνα.

«Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής», τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση στην οποία καλούν η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας, η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων, η ΚΕΕΡΦΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, το Δ.Σ. του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το «Λιμάνι της Αγωνίας», η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» κ.ά.

Με σύνθημα «Ολοι μαζί μέχρι να σβήσουν οι ναζί», οι οργανωτές επισημαίνουν πως «είναι πρόκληση μετά από σωρεία επιθέσεων οι φασίστες χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε Πέραμα και Σαλαμίνα και να διατηρούν ακόμα γραφεία στη Σαλαμίνα. Είναι πρόκληση, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους, ο υπόδικος Λαγός, να καταθέτει στεφάνι σε εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας, μετά από πρόσκληση της δημάρχου, παριστάνοντας τον εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος».