ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Τάσος Τσατάλης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μπορεί να έπαιζε με τον τελευταίο και «άποντο» Απόλλωνα, έστω και στη Ριζούπολη, αλλά προϋποθέσεις για να πάθαινε ζημιά η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου υπήρχαν. Οπότε το 0-2 με τα εξαιρετικά γκολ των Μάνταλου και Λιβάγια στην οικονομία του πρωταθλήματος, που λέμε, έχει τη σημασία του. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Ενα 48ωρο μετά την οριστικοποίηση της ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών, το γεγονός πως είδαμε το χειρότερο 45λεπτο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι τυχαίο.

Η «βαριά» ψυχολογία φάνηκε και εκφράστηκε με νευρικότητα, την οποία η κλειστή αμυντική διάταξη του Ματζουράκη έκανε μεγαλύτερη όσο περνούσε η ώρα. Εκεί χρειάζεσαι τη στιγμή που θα κάνει τη διαφορά για να ξεμπλοκάρεις και η Ενωση την βρήκε. Γιατί έχει τους παίκτες που μπορούν να την προκαλέσουν.

Ο εκπληκτικός συνδυασμός Μάνταλου με Μπακασέτα, η σούπερ ντρίμπλα και το ιδανικό τελείωμα του αρχηγού της ΑΕΚ απλώς ακινητοποίησαν την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι Απολλωνιστές έδωσαν… σημάδια ζωής στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι και που απείλησαν, αλλά το κακό γι’ αυτούς είναι πως με την πάροδο του χρόνου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και η ΑΕΚ.

Με αποτέλεσμα στην τελική ευθεία να μην έχουν το περιθώριο να φέρουν το παιχνίδι κοντά στην περιοχή του Μπάρκα, αλλά να τρέχουν για να καλυφθούν απέναντι στις γρήγορες επιθέσεις των παικτών του Ουζουνίδη, που όλες… μύριζαν ευκαιρία.

Κάπως έτσι ήρθε στο τέλος το 0-2, με το σεμιναριακού επιπέδου τελείωμα του Λιβάγια έπειτα από το γύρισμα του Κλωναρίδη.

Κέρδος για την ΑΕΚ και το γεγονός πως διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού υπάρχει χώρος για να χρησιμοποιηθεί και ο Μοράν, χωρίς φόβο για τις ανασταλτικές του ελλείψεις. Αντίθετα έχει πράγματα να δώσει στο επιθετικό κομμάτι.

Επαιξε στο πρώτο ημίχρονο κι αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, όχι πολύ σοβαρού τελικά.

Από την άποψη του να μπορείς να δώσεις δυο ανάσες σε τέτοια ματς σε παίκτες που παίζουν συνέχεια στον άξονα, θετικό μήνυμα η παρουσία του Βάσκου.

Το άλλο μήνυμα από το παιχνίδι είναι πως οι πάντες μπορούν να έχουν δικαίωμα να θεωρούν πως μπορούν να σφυρίξουν στη Super League, αφού το έχει καταφέρει ο διαιτητής Ευάγγελος Γρατσάνης από την ΕΠΣ Τρικάλων.

Εχουμε αναφερθεί ξανά στις ιδιαιτερότητες της ώς τώρα παρουσίας του στην πρώτη χρονιά που επιλέχθηκε για τη μεγάλη κατηγορία, αλλά στη Ριζούπολη το Σάββατο έδωσε ένα πραγματικό σόου.

Ανεξάρτητα από το αν η ΑΕΚ είναι αυτή που δικαιούται να διαμαρτύρεται για τα απίθανα σφυρίγματα του Τρικαλινού ρέφερι σε συνδυασμό και με τον επίσης εκπληκτικό βοηθό Διπλάρη από την Καρδίτσα, το θέμα είναι πως ο Γρατσάνης έκανε μια διαιτησία-σεμινάριο. Μόνο που το σεμινάριο αφορούσε το τι δεν πρέπει να κάνει ένας διαιτητής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια κι αν μη τι άλλο χρήζει έρευνας το ποιος και υπό ποιες συνθήκες αποφάσισε πως ο Γρατσάνης έπρεπε να πάρει ευκαιρία στη Super League.

Εκτός κι αν ήταν… στο σχέδιο προώθησης ξένων διαιτητών σε ακόμη περισσότερα ματς. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί.

  • Απόλλων (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης (85’ Β. Οριουέλα), Βαφέας, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (78’ Γκονσάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (75’ Σικαμπάλα).
  • ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκαλο, Χουλτ, Μοράν (46’ Αλεφ), Σιμόες, Πόνσε (61’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Μπακασέτας (75’ Μπογέ).
  • Σκόρερ: 37΄ Μάνταλος, 85΄Λιβάγια.
  • Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρίκαλα).
  • Κίτρινη: 79’ Γκίνο – 42’ Λιβάγια, 45’ Σιμόες, 83’ Γκάλο.
  • Κόκκινη: –