Πορεία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους και διαμαρτυρία «ενάντια στις πολιτικές που καίνε τις ζωές μας» πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Οι διαδηλωτές (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΣΡΥΣΑ, ΣΕΚ, Λαϊκή Αντίσταση) συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, σταματώντας μπροστά σε κλούβες της αστυνομίας, που είχαν τοποθετηθεί στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού.
Την συγκέντρωση και πορεία συνδιοργάνωσαν κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς.
Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λεφτά για τους πυρόπληκτους κι όχι για το χρέος και τους εξοπλισμούς», οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν «το εργατικό και λαϊκό κίνημα να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό της Αν. Αττικής, για να γίνει η αλληλεγγύη αντίσταση και διεκδίκηση».
Στα πανό των διαδηλωτών αναγράφονταν τα συνθήματα:
Φτάνει πια!
Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους, των πελατειακών πρακτικών, της λιτότητας και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων.
Μάτι και Μάνδρα: Το «σύστημα» καίει και πνίγει της ζωές μας.
