Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο χθεσινές προσαγωγές για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι, αφού ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε αυτή.
Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα 26χρονος και 23χρονη σε βάρος των δύο οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, στην κατοχή του άνδρα βρέθηκαν «μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face, ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου».
Από το σπίτι της κοπέλας κατασχέθηκαν τα εξής: πιστόλι μάρκας GLOCK, 2 γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και 3 αντιασφυξιογόνες μάσκες».
Τα δύο νεαρά άτομα είχαν προσαχθεί χθες το απόγευμα, ενώ η επίθεση στην Ένωση στην οδό Μασσαλίας έγινε χθες το μεσημέρι.
Τότε μία ομάδα περίπου 10 ατόμων έσπασαν τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και πέταξαν τρικάκια, που έγραφαν: «κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατουμένους» και «νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα».
