Η ΣΤΑΣΥ, ο φορέας που διαχειρίζεται το μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ, μετέχει στην κοινοπραξία που διεκδικεί την κατασκευή της «Green Line» στην Ιερουσαλήμ.
Πρόκειται για «ελαφρύ» μετρό με προϋπολογισμό 2 δισ. δολάρια, που θα εξασφαλιστεί από το ανάδοχο σχήμα, το οποίο θα αναλάβει επίσης την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου για 15 έως 20 χρόνια.
Η ελληνική εταιρεία μετέχει ως ειδική σε θέματα λειτουργίας σε κοινοπραξία με επικεφαλής την ισραηλινή Pangea Israel Projects, που ειδικεύεται σε μεγάλα έργα μεταφορών, κατασκευών και ενέργειας.
Βασική χρηματοδότρια είναι η αμερικανική IDT Telecom, της οποίας η μητρική εταιρεία IDT Corporation απασχολεί περισσότερα από 1.000 άτομα σε πάνω από 20 χώρες και έχει ετήσια έσοδα περί τα 1,5 δισ. δολάρια.
Πρόσφατα εντάχθηκε στο σχήμα και η ελληνική ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία θα αναλάβει το κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου, ενώ η κινεζική China Railway Engineering Group, θυγατρική της κρατικής εταιρείας China Railway Group Limited, θα αναλάβει την προμήθεια του τροχαίου υλικού.
