Η άλλη όψη μιας καταγγελίας

Η επιστολή διαμαρτυρίας του επίτιμου προέδρου Εφετών και νυν Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργίου Φαλτσέτου, για τις συνθήκες νοσηλείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου την περίοδο των εορτών προκάλεσε μπαράζ νέων δημοσιευμάτων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ.

Οι τίτλοι που επιστρατεύτηκαν γι' άλλη μία φορά ήταν οι συνηθισμένοι, όπου μόνο τα ονόματα των πρωταγωνιστών αλλάζουν: «Επιστολή-κόλαφος», «Επιστολή-γροθιά» κ.λπ.

Χθες, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε σε όσα καταγγέλλει ο κ. Φαλτσέτος, δίνοντας έτσι στη δημοσιότητα την άλλη πλευρά της ιστορίας.

Ο Γ. Φαλτσέτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρέμεινε σε φορείο για αρκετές ώρες πριν τελικά μεταφερθεί σε κρεβάτι.

Σε αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά ότι νοσηλεύτηκε στον Θάλαμο Αναζωογόνησης των Επειγόντων Περιστατικών πριν βρεθεί κρεβάτι σε κλινική, καθώς εκείνη τη μέρα η πληρότητα στις παθολογικές κλινικές έφτανε το 100%. Αλλά το μεγάλο παράπονο του κ. Φαλτσέτου ήταν για το φαγητό που του δόθηκε.

Γράφει στην επιστολή του:

«Το φαγητό ξεπερνούσε κάθε όριο ανοχής. Πανομοιότυπο, άγευστο και μη φαγώσιμο. Επί εννέα ημέρες, που έμεινα στο νοσοκομείο, το ίδιο κι απαράλλακτο· μεσημέρι-βράδυ, μεσημέρι-βράδυ, σούπα με μακαρονάκι κοφτό. Εκτός από μία φορά που περιείχε μερικά ψήγματα μοσχαριού και μία ακόμη φορά που η σούπα συνοδευόταν από βραστά καρότα. Ηταν τα μόνα που έφαγα, καθ’ όλο το διάστημα. Τις τελευταίες ημέρες της νοσηλείας μου ζήτησα και μου έφεραν φαγητό από το σπίτι, συμβατό με την περίπτωσή μου, για να μπορέσω να συντηρηθώ. Οταν επέστρεψα στο σπίτι μου και ζυγίστηκα, είχα χάσει 4,5 κιλά, δηλαδή, κατά μέσο όρο, έχανα μισό κιλό την ημέρα. Και να ληφθεί υπόψη ότι μου εχορηγείτο βαριά αντιβίωση».

Σε αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου αφ' ενός ξεκαθαρίζει ότι δεν περιλαμβάνεται το μακαρονάκι στο μενού από το 2015, αφ' ετέρου σημειώνει:

«Σχετικά με τη σίτιση, η εντολή για “ελαφρά υδαρή διατροφή” δόθηκε γραπτώς από τον θεράποντα ιατρό και δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Σε συζήτηση με τους θεράποντες ιατρούς και τον καθηγητή, τους οποίους άλλωστε ευχαριστεί ο ασθενής, αποσαφηνίστηκε ότι είναι η μόνη επιτρεπόμενη και ενδεδειγμένη δίαιτα. Να σημειωθεί ότι ο ασθενής είχε αναπνευστική ανεπάρκεια και ήταν υπό αγωγή οξυγόνου με μάσκα Venturi».