Δύο οι νεκροί εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ.

ergazomenoi_elpe.jpg

Διυλιστήρια Ασπροπύργου Στην πυρκαγιά της 8ης Mαΐου σοβαρά εγκαύματα υπέστησαν συνολικά έξι εργαζόμενοι των διυλιστηρίων | EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ακόμη ένας εργαζόμενος των ΕΛ.ΠΕ., που υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά της 8ης Μαΐου στα διυλιστήρια, έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν 40χρονο αλβανικής καταγωγής, που είναι ο δεύτερος νεκρός της πυρκαγιάς. Νωρίτερα είχε φύγει από τη ζωή ο Χαράλαμπος Δευτεραίος.

Οι δύο εργάτες έπεσαν θύματα του εργατικού δυστυχήματος στη μονάδα 3300 των ΒΕΑ, ενώ είχαν τραυματιστεί ακόμα τέσσερις εργάτες στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Η οικογένεια των εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων θρηνεί τον χαμό των συναδέλφων τους και εκφράζουν συμπαράσταση στις οικογένειές τους.

Συλλυπητήρια του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Χαράλαμπου Δευτεραίου, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εξέφρασαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος.

Δήλωσαν την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

Επίσης, υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ. και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα τόνισαν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛ.ΠΕ. και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον.