Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λίγο πριν από το κλείσιμο του χρόνου η καινούργια διεύθυνση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στέλνει τα απολογιστικά στοιχεία της 57ης διοργάνωσης, που ήταν και ενδιαφέρουσα και πετυχημένη και με ανεβασμένα έσοδα, τελικά.

Εξοικονομήθηκαν 70.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό των 750.000, καθώς ο απολογισμός αφορά 680.000 ευρώ. Οι θεατές για τις προβολές των ταινιών ανήλθαν στους 72.0000, σημειώνοντας αύξηση προσέλευσης 4,86% από την περσινή διοργάνωση. Στο 12,51% ανήλθε η αύξηση των εσόδων από τα εισιτήρια, το βιβλιοπωλείο και το festival shop.

Η κίνηση που σημειώθηκε σε αριθμούς αφορά:

◢ Ιστοσελίδα filmfestival.gr (δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2016). Επισκέψεις: 202.088, αύξηση16,96% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο.

◢ Σελίδες: 1.261.409, αύξηση 10,53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο.

◢ Προβλήθηκαν 214 ταινίες.

◢ Πραγματοποιήθηκαν 331 προβολές.

◢ Ψήφισαν 22.000 θεατές για το βραβείο κοινού FISCHER.

◢ Συμμετείχαν στην Αγορά 226 ταινίες από 70 χώρες.

◢ Πραγματοποιήθηκαν 435 συναντήσεις σκηνοθετών και παραγωγών με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου.

Επίσης, προβλήθηκαν εννέα ταινίες που ολοκληρώθηκαν μετά τη συμμετοχή τους στις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς του ΦΚΘ:

«Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη, «PARK» της Σοφίας Εξάρχου, «Τραμουντάνα» του Βάτσε Μπουλγκουριάν, «Βασιλιάς των Βέλγων» των Πέτερ Μπρόσενς και Τζέσικα Γούντγουορθ , «Ναυτία» του Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ, «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Το Νήμα» του The Boy, «Pedro Noula» του Κάρολου Ζωναρά, «Η ιστορία της πράσινης γραμμής» του Πανίκκου Χρυσάνθου.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης με τους θεατές είναι στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 3-12 Μαρτίου 2017.