Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Άντερσον θα λάβει το βραβείο «Cartier Glory to the Filmmaker» (Δόξα στον Δημιουργό Ταινιών). Το βραβείο αφορά μια προσωπικότητα με ιδιαίτερα πρωτότυπη συνεισφορά στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία.

Το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου στο Palazzo del Cinema.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή της τελευταίας του ταινία με τίτλο «The Wonderful Story of Henry Sugar» και πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ντεβ Πάτελ. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο εκτός διαγωνισμού τμήμα του Φεστιβάλ.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας Αλμπέρτο Μπαρμπέρα δήλωσε: «Ο Γουές Άντερσον είναι ένας από τους λίγους σκηνοθέτες του οποίου το μοναδικό και αδιαμφισβήτητο στυλ μπορεί να αναγνωριστεί με ένα μόνο καρέ. Το επίσημο σύμπαν του παραπέμπει σε μια παιδική και οραματική αισθητική, που κυριαρχείται από παστέλ χρώματα και εμμονική φροντίδα στην προετοιμασία αυστηρά συμμετρικών σεκάνς γεμάτες από ιδιόρρυθμους ονειροπόλους που είναι αθεράπευτα ρομαντικοί και χαρούμενοι.

Από τα αξιομνημόνευτα και συγκλονιστικά soundtracks (συχνά εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1960) μέχρι τα εξωφρενικά κοστούμια που αντανακλούν την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων, κάθε λεπτομέρεια και η σύνθεση του κάθε πλάνου είναι σχολαστικά σχεδιασμένη και αριστοτεχνικά εκτελεσμένη».