Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Περνάω κατευθείαν στις συστάσεις: οι Echo Train είναι ένα καινούργιο συγκρότημα που παίζει ψυχεδέλεια, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Μemento Mori» (The Sound of Everything) και απόψε το παρουσιάζει ζωντανά στο Six Dogs. Ας ετοιμαστούμε όσοι πάμε για ένα ψυχεδελικό ταξίδι χρωμάτων, με blues, folk και garage επιρροές από τα 60s.

«Θα είναι μία παράσταση που θα οδηγήσει την ψυχή σε παγανιστικά μονοπάτια, θα μας φέρει πιο κοντά στα στοιχεία της φύσης και τις σκέψεις του λύκου όταν κοιτάζει την πανσέληνο», λένε οι ίδιοι δημιουργώντας πολλές προσδοκίες.

«To πρώτο μας άλμπουμ γεννήθηκε από την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι που να εκφράζει κάθε μας ανάμνηση και συναίσθημα, όπως ακριβώς εμείς το βιώσαμε», λέει η Ren, η τραγουδίστρια των Echo Train. «Στη μουσική μας υπάρχει έντονα η επιρροή από garage και ψυχεδελικές μπάντες του ‘60, ενώ στιχουργικά διηγούμαστε ονειρικές εικόνες μέσα από αγαπημένα βιβλία ή και σκληρές παρομοιώσεις που έχουν να κάνουν με τη ζωή και τον θάνατο, τον έρωτα, το μίσος, τη φύση και την αγάπη».

Οι Echo Train είναι οι Ren (φωνητικά), Greggy K. (κιθάρες), Dennis Παναγιωτίδης (ντραμς), Θάνος Καραγιάννης (πλήκτρα) και Σπύρος Βαλκανιώτης (μπάσο). «Εμείς αφήνουμε πάντα να μπαίνει φρέσκος αέρας στο παράθυρο των μουσικών μας προσδοκιών, κυρίως για να μπορούμε να εξελισσόμαστε», λέει ο Greggy.

«Λειτουργούμε σαν ομάδα που αλληλεπιδρά και παίρνει από κοινού αποφάσεις για τα πάντα. Ο μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι δεν αφήνουμε κανέναν να “παραβεί” ή να “παραβιάσει” την ελευθερία και την αισθητική μας».

Συμφωνεί και ο Σπύρος: «Η μουσική, και οι τέχνες γενικότερα, είναι το εργαλείο που έχει ο κάθε καλλιτέχνης για να εκφράσει τις ανησυχίες του, τα πιστεύω του ή οτιδήποτε άλλο τον απασχολεί. Ποιος ο λόγος λοιπόν να μην ακολουθεί τον δρόμο του, τον ήχο του στη δική μας περίπτωση; Πιθανότατα οι λόγοι συνήθως να είναι βιοποριστικοί ή για φήμη. Αλλά στην πορεία καταλαβαίνει πως δεν προσφέρει, έτσι, κάτι ουσιαστικό».

Τι μπορεί να θεωρείται μόδα στη μουσική; «Το τι θεωρείται mainstream -παίρνει τη σκυτάλη ο Θάνος- είναι κάτι που αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Οσον αφορά εμάς, μάλλον επηρεαζόμαστε άμεσα από την εξέλιξη των μέσων -μουσικών οργάνων και μη- που έχουμε στα χέρια μας για να δημιουργήσουμε μουσική».

Υπάρχουν αντιφάσεις στα τραγούδια τους; «Προσπαθούμε μέσα από τη μουσική μας να εκφράσουμε τον ψυχισμό μας», απαντά και ο πέμπτος της παρέας, ο Dennis. Ο καθένας μας βιώνει καθημερινά συναισθήματα αγάπης, θυμού, χαράς, λύπης. Τα τραγούδια μας είναι ο καθρέφτης αυτών. Οπότε στον τομέα της σύνθεσης, ναι, υπάρχει κάποια αντίφαση, όπως και στα συναισθήματά μας. Ο ήχος μας όμως έχει ενιαίο χρώμα».

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8. Μοναστηράκι. Ωρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: 5 ευρώ.