Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα πρόσωπα της ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα πρόσωπα της ΕΡΤ

 • A-
 • A+

Τίποτε δεν έμεινε το ίδιο, νέα πρόσωπα σε όλες –σχεδόν– τις θέσεις. Λαίλαπα η Νέα Δημοκρατία, σαρώνει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Θέλει μεγάλη προσπάθεια ωστόσο για να καταφέρουν να γίνουν ΣΚΑΪ.

 • 1 Κωνσταντίνος Ζούλας

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ήταν, αμέσως πριν, διευθυντής επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και κλείνει τα στόματα των ΜαδουροΣυριζαίων. Αν ήθελε και ο ΣΥΡΙΖΑ ακηδεμόνευτη ΕΡΤ, ας έβαζε πρόεδρό της τον διευθυντή της «Αυγής» ή του «105.5 Στο Κόκκινο» και όχι τον Διονύση Τσακνή ή τον Χρήστο Λεοντή. Επιτέλους, να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα της Αριστεράς.

 • 2 Γιώργος Γαμπρίτσος

Δεν ξέρουμε αν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ νιώθει ευτυχής με τα αποτελέσματα της εταιρείας που διευθύνει. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν υπήρχε η περίφημη αξιολόγηση στο Δημόσιο την οποία επιθυμεί διακαώς η Νέα Δημοκρατία; «Σε ποια θέση βρίσκεται η ΕΡΤ στην τηλεθέαση;» θα τον ρωτούσε ο αξιολογητής. «Τελευταία», θα απαντούσε ο κ. Γαμπρίτσος. Και πώς πάει το ενημερωτικό τμήμα; «Δεν το βλέπει κανένας», η απάντηση. Και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα; «Πάτος». Εντάξει κ. Γαμπρίτσε, περάσατε με άριστα την αξιολόγηση.

 • 3 Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου

Ο νέος γενικός διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ και μέχρι πρότινος διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών. Γενική Διεύθυνση Προγράμματος δεν είχαμε το τελευταίο διάστημα. Οταν υπήρχε, τα έτη 2015-2018, τη θέση κατείχε ο Γιώργος Σιούλας.

 • 4 Γιάννης Βουγιουκλάκης

Ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης, ορίστηκε επικεφαλής στη Διεύθυνση Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων. Αναπληρωτές γενικοί διευθυντές ορίστηκαν ο Αρης Κοντιζάς στον Τομέα Λειτουργίας και ο Μάικ Νιούτζεντ στον Τομέα Τεχνολογίας. Γενικός διευθυντής Τεχνολογίας ήταν ο Πέτρος Φίλος, αλλά τώρα που η Τεχνολογία συγχωνεύτηκε με τα Νέα Μέσα, ανέλαβε ο Βουγιουκλάκης. Ο Αρης Κοντιζάς ήταν από τα γνωστά πρόσωπα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.

«Πρόσφατα η διοίκηση Γαμπρίτσου - Ζούλα της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας τις “εκκαθαρίσεις”, αρχικά σε επίπεδο στελεχών, αντικατέστησε και τον γενικό διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, συνάδελφο Πέτρο Φίλο, με τον τέως γ.δ.τ.υ της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ Α. Κοντιζά, στο πλαίσιο ενός οργανογράμματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των εντολών που τους έχουν δοθεί “άνωθεν”» γράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.

 • 5 Βαγγέλης Λουριδάς

Στη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών επικεφαλής είναι ο Βαγγέλης Λουριδάς. Αυτός δεν αλλάζει, είναι νυν και αεί. Και εις τους αιώνας μάλλον.

 • 6 Κωνσταντίνα Κουτρούλη

Επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Μάρκετινγκ και Εμπορικής Εκμετάλλευσης. Διαθέτει πλούσια εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα μια και επί 15 χρόνια εργάστηκε ως διευθύντρια Μάρκετινγκ Τηλεόρασης στον ΑΝΤ1. Το Μάρκετινγκ στην ΕΡΤ ήταν απλή Διεύθυνση μέχρι τώρα και έκανε πολύ καλή δουλειά εκεί ο Χρήστος Μονιάκης.

 • 7 Φώτης Καφαράκης

Πλέον είναι κι επίσημα διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ ο Φώτης Καφαράκης, επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Ανεπίσημα, βέβαια, κάνει κουμάντο στην ενημέρωση της ΕΡΤ από την επόμενη κιόλας ημέρα που κέρδισε τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Ζούλα και αυτό αποτελεί, καθώς φαίνεται, μεγάλο προσόν.

 • 8 Γιάννης Τρουπής

Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών. Ανέλιξη. Αν δεν τον γνωρίζετε, είναι ο δημοσιογράφος εκείνος –ο ένας εκ των δυο– που πήρε τη διαβόητη συνέντευξη-παρωδία του Αντώνη Σαμαρά πριν από τις εκλογές του 2015. Ο Γιάννης Τρουπής κάνει χρόνια το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας και αν θα θέλαμε να πούμε ποιον πολιτικό εκτιμά περισσότερο, η πιο πιθανή απάντηση είναι: Αντώνης Σαμαράς.

 • 9 Δήμητρα Τζαγαδούρα

Διευθύντρια Περιφερειακών Σταθμών ορίστηκε η Δήμητρα Τζαγαδούρα, αρχισυντάκτρια λέει εδώ και δεκαετίες, αν και στην ΕΡΤ δεν τη γνωρίζουν και πολλοί. Πήρε τη θέση του Μιχάλη Μεσσήνη που ίσως να πληρώνει και τον αγώνα του υπέρ της ERT Open. Συντονιστής ενημερωτικού περιεχομένου Περιφερειακών Σταθμών τοποθετήθηκε ο Στέφανος Κοτρωνάκης. Μία θέση-εφεύρεση, όπως λένε, γιατί κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά βοηθώντας την... αρχισυντάκτρια Δήμητρα Τζαγαδούρα.

 • 10 Γιώργος Πέτρου

Ανέλαβε την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ ανέλαβε η Αγγελική Πλόκα. Και ο αρχιμουσικός Γιώργος Αραβίδης βρίσκεται πλέον στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

MEDIA
Media News
Από αυτή την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 23.50, ξεκινάει η «Αυτοψία» στον Alpha, με τον Αντώνη Σρόιτερ. «Ετος Σκαλκώτα» το 2019 και το αρχείο της ΕΡΤ έφτιαξε δύο μοναδικά αρχειακά ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στη...
Media News
MEDIA
Ούτε μία πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση
Και η σάτιρα είναι εξαφανισμένη, αλλά δεν είναι της παρούσης να το συζητήσουμε. Τουλάχιστον σε μερικές ημέρες ξεκινάει το «Ράδιο Αρβύλα» στο Open σε καθημερινή βάση και, μάλιστα, πάνω στα αντίπαλα δελτία...
Ούτε μία πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση
MEDIA
«Ασφυκτικές πιέσεις» Μαξίμου σε φίλια ΜΜΕ
Δεύτερη παραίτηση από «Βήμα» και «Νέα» (συγκρότημα Μαρινάκη) μέσα σε μία εβδομάδα. Την Ελενα Ακρίτα ακολούθησε προχθές η διευθύντρια Σύνταξης του «Βήματος», Δήμητρα Κρουστάλλη, καταγγέλλοντας βασικά το μέγαρο...
«Ασφυκτικές πιέσεις» Μαξίμου σε φίλια ΜΜΕ
MEDIA
Press Cafe: Τους χάλαγε ο «νόμος Παππά», ας δουν τώρα τον «νόμο Πέτσα»
Μείωση στο δυναμικό των τηλεοπτικών σταθμών προβλέπει ο νέος «νόμος Πέτσα» με τους εργαζόμενους να ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις προς ένδειξη διαμαρτυρίας.
Press Cafe: Τους χάλαγε ο «νόμος Παππά», ας δουν τώρα τον «νόμο Πέτσα»
MEDIA
Press Cafe: Ιστορίες της πόλης που πεθαίνουμε να ζούμε
Η νέα σειρά της Μαρίνας Δανέζη που θα αρχίζει να προβάλλεται στην ΕΡΤ2 από το Σάββατο λέγεται «Κλεινόν Αστυ - Ιστορίες της πόλης» και θα παρουσιάζει ιστορίες από την Αθήνα.
Press Cafe: Ιστορίες της πόλης που πεθαίνουμε να ζούμε
MEDIA
TOP 10 media
Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ο αγαπημένος Στέλιος Πέτσας θα καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα τους επιτρέπει πλέον να μειώσουν τον...
TOP 10 media

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας