Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πόσοι δημοσιογράφοι χωρούν ακόμα;
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πόσοι δημοσιογράφοι χωρούν ακόμα;

  • A-
  • A+

◢ Και όμως το καλύτερο το είπε ειρωνικά ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, όταν ακόμα ένας υπουργός αυτής της κυβέρνησης τα έκανε μούσκεμα (πρωτότυπο, ε;): «Δεν πειράζει, θα βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναν ακόμα δημοσιογράφο στο Μαξίμου και θα λυθεί το ζήτημα». Οταν χάνεται η ουσία, προσπαθούν να κερδίσουν στην επικοινωνία. Στον εξωραϊσμό. Είναι απίστευτο αλλά τόσους πολλούς διορισμένους δημοσιογράφους σε θέσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπηρετούν την κυβέρνηση δεν πρέπει να έχουμε ζήσει ξανά στο παρελθόν.

◢ Τελευταίο δείγμα, η Αριστοτελία Πελώνη. «Σε ενίσχυση της ομάδας επικοινωνίας του Μαξίμου προχώρησε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς με απόφασή του ορίστηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη», διαβάζουμε. Εκανε δήλωση και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας: «Είναι μια εξαίρετη δημοσιογράφος και πολύ καλλιεργημένη γυναίκα. Χαίρομαι που θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε καθημερινά». Η Αριστοτελία Πελώνη, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, «ξεκίνησε από τα “Νέα” και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 2006 εντάχθηκε στο Πολιτικό τμήμα της εφημερίδας, αναλαμβάνοντας το διπλωματικό ρεπορτάζ. Από το 2012 μέχρι το 2015 είχε και την ευθύνη της στήλης “Μικροπολιτικό”. Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της “Καθημερινής”, όπου ανέλαβε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας». Και τώρα εντάχθηκε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

■ Αριστοτελία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Χαρούμενος ο κ. Πέτσας που θα συνεργάζονται.

■ Ιάσονας Πιπίνης, σύμβουλος του πρωθυπουργού, λέει, για θέματα Λατινικής Αμερικής. Αγνωστο τι έχει συμβουλεύσει έως τώρα.

■ Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής επικοινωνίας στο γραφείο Τύπου του μεγάρου Μαξίμου. Ηταν στο Ποτάμι μέχρι που έκλεισε, οπότε βρήκε αλλού δουλειά.

■ Κωνσταντίνος Ζούλας, πρόεδρος της ΕΡΤ. Πρώην διευθυντής επικοινωνίας του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σκέφτεστε να έβαζε ο Τσίπρας πρόεδρο στην ΕΡΤ τον διευθυντή του γραφείου του τι θα γινόταν;

■ Γιάννης Βλαστάρης, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού. Διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» παλιότερα.

■ Δημήτρης Μητρόπουλος, «σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων». Διευθυντής παλαιότερα της εφημερίδας «Νέα».

■ Μαρία Χούκλη, ειδική σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου-Γεώργιου Σκέρτσου. Συμβουλεύει και αυτή.

■ Αννα Παναγιωταρέα, «ειδική σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας στο Πολιτικό Γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού». Σημειωτέον, η εκπρόσωπος τάφου προσφέρει τις υπηρεσίες της αμισθί.

■ Αργύρης Παπαστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

■ Γιώργος Ευθυμίου, επίσης αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

■ Χριστίνα Ταχιάου, διευθύντρια επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη.

■ Ανδρέας Ζαμπούκας (Liberal), μετακλητός στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου. Ακόμα ένας από τους αντικρατιστές που μόλις είδαν κράτος έτρεξαν.

◢ Και εννοείται πως θα υπάρχουν και άλλοι που μας ξεφεύγουν.

◢ Για να σας προλάβω, από τη λίστα αυτή απουσιάζουν διάφοροι δημοσιογράφοι που εκλέχθηκαν βουλευτές. Πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η Φωτεινή Πιπιλή και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ο Γιάννης Λοβέρδος. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη. Και η Αννα Καραμανλή. Και άλλοι, λιγότερο γνωστοί. Αυτοί δεν είναι διορισμένοι όμως, αλλά τους εξέλεξε ο λαός, οπότε εντάσσονται σε άλλη κατηγορία. Και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν (Νίκος Φίλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Βαρεμένος, Δώρα Αυγέρη κ.ά.), αλλά και στο ΚΚΕ (Λιάνα Κανέλλη).

◢ Επίσης, εξαιρούνται δημοσιογράφοι που είναι αρεστοί στην κυβέρνηση και πήραν εκπομπές της ΕΡΤ. Οπως η Ολγα Τρέμη και ο Ηλίας Κανέλλης. Ή όλοι όσοι έκαναν ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας και πήραν εκπομπές στη Δημόσια Τηλεόραση και πληρώνονται με δημόσιο χρήμα. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν τη δουλειά τους (όπως την κάνουν τέλος πάντων).

◢ Εξαιρείται και ο Ευτύχης Παλλήκαρης, αν και διορίστηκε σε μια καθαρά πολιτική θέση: πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αλλά, έστω, κάνει δημοσιογραφική δουλειά.

◢ Οπως καταλαβαίνετε, η δημοσιογραφία σε πάει παντού.

MEDIA
Ολοι οι δημοσιογράφοι του προέδρου (και όχι μόνο)
◢ Στο μέγαρο Μαξίμου κατοικοεδρεύει πλέον και ο Γιάννης Βλαστάρης, ο διευθυντής της πάλαι ποτέ ένδοξης «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Φαινόταν από τότε, λένε οι παλαιότεροι.
Ολοι οι δημοσιογράφοι του προέδρου (και όχι μόνο)
MEDIA
ΕΡΤ: πρώτα οι διορισμοί κι έπειτα ο διαγωνισμός
Παρωδία με την τοποθέτηση των Κ. Ζούλα και Γ. Γαμπρίτσου στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. ● Οσοι «δικοί τους» δημοσιογράφοι δεν χώρεσαν στο μέγαρο Μαξίμου, τοποθετούνται τώρα στη...
ΕΡΤ: πρώτα οι διορισμοί κι έπειτα ο διαγωνισμός
MEDIA
Οι CEO της αριστείας στην ΕΡΤ
Γιατί, αλήθεια, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε live τις δηλώσεις Τραμπ (βασικά) και Μητσοτάκη (λέμε τώρα); Δεν της το επέτρεψαν από τον Λευκό Οίκο; Δεν ήθελε η κυβέρνησή μας; Εγινε λάθος και έχασαν το θέμα; Συνέβη...
Οι CEO της αριστείας στην ΕΡΤ
MEDIA
Ποιος ο μισθός τους;
Αληθεύει πως η Ολγα Τρέμη είχε πρόταση από το One Channel για παρουσίαση εκπομπής πριν πάει στην ΕΡΤ; Και πόσα της πρόσφεραν από εκεί ώστε να υπάρχει ενός είδους σύγκριση; Πρέπει λοιπόν να απαντήσουν. Εδώ...
Ποιος ο μισθός τους;
MEDIA
Μόνο 810.000 θα μας κοστίσει η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ
Όλα αυτά χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές και χωρίς να υπολογίσουμε το ΦΠΑ. Πώς κάνετε έτσι κι εσείς; Ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ δεν είναι. Μη γίνεστε ψιλικατζήδες...
Μόνο 810.000 θα μας κοστίσει η εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ
MEDIA
Ζούλας και Γαμπρίτσος υποσχέθηκαν... ανεξάρτητη ΕΡΤ
Επικυρώθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός του Κωνσταντίνου Ζούλα και του Γιώργου Γαμπρίτσου στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως.
Ζούλας και Γαμπρίτσος υποσχέθηκαν... ανεξάρτητη ΕΡΤ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας