Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το βιβλίο «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής» (εκδόσεις KeyBooks) του Ζακ Εμπραχίμ παρουσιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία: η κρυφή ζωή ενός νεαρού Αμερικανοαιγύπτιου που μεγάλωσε με γονιό τρομοκράτη.

Ο ίδιος ήταν μόλις επτά χρόνων όταν στις 5 Νοεμβρίου του 1990 ο πατέρας του, ο Ελ-Σέιντ Νοσέρ, σκότωσε τον αρχηγό του Συνδέσμου Εβραϊκής Αμυνας στις ΗΠΑ.

Οσο ήταν στη φυλακή, ο Νοσέρ βοήθησε στον σχεδιασμό του πρώτου τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Ν. Υόρκης το 1993, κερδίζοντας τον θαυμασμό του Μπιν Λάντεν. 

Ο Ζακ πέρασε τα παιδικά του χρόνια κυνηγημένος, γνωρίζοντας τον ρατσισμό και τη βία στο σχολείο και στη γειτονιά, ενώ η οικογένειά του αναγκάστηκε να αλλάξει σπίτι περισσότερο από είκοσι φορές. 

Ωστόσο, κατάφερε να αποστασιοποιηθεί από τον φανατισμό και τον δογματισμό και να χαράξει τη δική του πορεία στη ζωή, υιοθετώντας μια ειρηνιστική ματιά για τον κόσμο και μια στάση ανεκτικότητας απέναντι στο διαφορετικό. 

* Η συνέντευξη του συγγραφέα στην «Εφ.Συν». ΕΔΩ