Ο θρύλος των Pink Floyd δωρίζει την κιθάρα του στην Κούρδισα μουσικό και αγωνίστρια Νουντέμ Ντουράκ, η οποία παραμένει φυλακισμένη στην Τουρκία εδώ και επτά χρόνια.
Την είδηση έκανε γνωστή ο αδελφός της μουσικού, την οποία οι τουρκικές αρχές έχουν καταδικάσει σε 19ετη κάθειρξη επειδή τραγουδούσε απαγορευμένα κούρδικα πολιτικά τραγούδια.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Τούρκοι φρουροί στην φυλακή όπου κρατείται η μουσικός κατέστρεψαν την κιθάρα της και το πρώην μέλος των Pink Floyd, Roger Waters, γνωστοποίησε ότι θα στείλει τη δική του κιθάρα, υπογεγραμμένη από άλλους σπουδαίους μουσικούς.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο θρυλικός Βρετανός μουσικός έχει ασχοληθεί με τον αγώνα που δίνει η 33χρονη Κούρδισα.
