Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παγκόσμια κινητοποίηση για τη συγκέντρωση χρημάτων προς βοήθεια και ανακούφιση στην Αυστραλία που χειμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που έχουν προχωρήσει σε δωρεές και μεγάλα ποσά χρημάτων έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

Η μπάντα δήλωσε συγκλονισμένη από τις εξελίξεις στην Αυστραλία και ανακοίνωσε ότι κάνει δωρεά 500.000 δολαρίων μέσω του φιλανθρωπικού της ιδρύματος προς την πυροσβεστική υπηρεσία της Βικτόρια και προς  το σώμα εθελοντών πυροσβεστών.

Η ανακοίνωση: Έχουμε συγκλονιστεί από τις πυρκαγιές που σαρώνουν εκατομμύρια στρέμματα στην Αυστραλία με σημαντικό αντίκτυπο στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια. Η καταστροφή επηρεάζει τους κατοίκους, τα ζώα και το περιβάλλον.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τις ειδήσεις των πυρκαγιών που σαρώνουν εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την Αυστραλία, με σημαντικό αντίκτυπο στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια. Οι συνέπειες της καταστροφής που επηρεάζουν τους κατοίκους, τα ζώα και το περιβάλλον είναι συγκλονιστικές». 

Το συγκρότημα με νεότερη ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε και την έναρξη δημοπρασίας για να συγκεντρωθούν χρήματα.

Εκτός από την heavy μπάντα, ο Elton John ανακοίνωσε σε συναυλία του στο Σίδνεϊ ανακοινώνοντας ότι θα δωρίσει 1 εκατ. δολάρια και λέγοντας «πρέπει να είστε όλοι αποστομωμένοι από την προσπάθεια των πυροσβεστών. Αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν χάσει ζωές για να σώσουν σπίτια. Η καταστροφή είναι βιβλικής κλίμακας».

Μουσικοί όπως η Kylie Minogue και η Pink έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα κάνουν σημαντικές δωρεές για την ανακούφιση από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Sydney Morning έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 96 εκατ. δολάρια από δωρεές καλλιτεχνών, ενώ μία άλλη διαδικτυακή καμπάνια έχει συγκεντρώσει άλλα 36 εκατ. δολάρια. 

Την ίδια στιγμή οι Queen έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν σε μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ στις 16 Φεβρουαρίου.