Ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ παραγωγής του ARTE το 2013 μεταδίδει το Σάββατο (23/1) η ΕΡΤ-2 στις 20.00. Πρόκειται για το «Πώς ο Τσάρλι Τσάπλιν έγινε.. “Ο Αλήτης”» μια ωριαία παραγωγή που εστιάζει στο μύθο του Τσάρλι Τσάπλιν, του γνωστού μας Σαρλό.
Πώς ένα παιδί του δρόμου, που γεννήθηκε σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες του Λονδίνου, έγινε ο πιο διάσημος άνθρωπος του κόσμου μέσα σε λίγα χρόνια;
Το ντοκιμαντέρ ξαναζωντανεύει την ιστορία της επιτυχίας του Τσάπλιν, πέρα από εποχές και μόδες και εξετάζει τη γέννηση ενός ινδάλματος, του οποίου το προφίλ ενσαρκώνει ό,τι πιο λαμπερό, συγκινητικό και εφευρετικό στον κινηματογράφο.
Εξετάζει το μυστήριο αυτής της σχεδόν στιγμιαίας επιτυχίας και την καθολικότητα μιας φιγούρας που μεγαλούργησε στις πρώτες δεκαετίες του Χόλιγουντ και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης Τέχνης.
