Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπάρχουν κι αλλού... πορτοκαλιές!

Ο προστατευόμενος εξηγεί τα έγγραφα στους δημοσιογράφους

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπάρχουν κι αλλού... πορτοκαλιές!

  • A-
  • A+

Ας πούμε ότι για το θέμα της Novartis έχετε κάνει την επιλογή να ενημερώνεστε αποκλειστικά από τα δεξιά (παραδοσιακά και νεόκοπα) μέσα ενημέρωσης. Γούστο σας και καπέλο σας. Τι σας έχουν πει και τι... ξέχασαν να σας πουν:

▪ Βομβαρδίζεστε κάθε μέρα με τη θέση ότι πρόκειται για σκευωρία, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο με πολιτικούς, αλλά μόνο με γιατρούς και κάτι άλλους παρατρεχάμενους, αν και τελευταία σας είπαν ότι δεν υπάρχει καθόλου σκάνδαλο. Εχει βγάλει τελεσίδικη απόφαση ο Αδωνις Γεωργιάδης. Φυσικά δεν σας θύμισαν τη δήλωση του αρχηγού της Δεξιάς πριν από τις εκλογές στο Open, ότι «προς Θεού δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο». Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να βάλει το χέρι του στη φωτιά και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα εξοργίζοντας τον αντιπρόεδρό του.

▪ Μάθατε ότι ο Φρουζής δήλωσε πως δεν εκλήθη από τους εισαγγελείς να καταθέσει, αλλά δεν μάθατε ότι ο Φρουζής έχει καταθέσει τρία απολογητικά υπομνήματα.

▪ Μάθατε ότι ο Φρουζής είπε πως τον είχε καλέσει η Τουλουπάκη σε άτυπη συνάντηση, αλλά δεν μάθατε ότι οι εισαγγελείς είπαν ότι προσήλθε αυτοβούλως για να ζητήσει ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών του.

▪ Σας παρουσιάζουν τον Φρουζή περίπου ως αξιόπιστο μάρτυρα, ξεχνώντας να σας πουν ότι κατηγορείται για τρία κακουργήματα, προφανώς για να μην οδηγηθείτε στην άποψη ότι ένας κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να ελαφρύνει τη θέση του, οπότε η μαρτυρία του έχει σχετική αξία.

▪ Μάθατε ότι και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ είναι οι ίδιοι προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά δεν μάθατε τη διάψευση του δικηγόρου των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ.

▪ Μάθατε ότι ο Φρουζής έριξε βόμβες μεγατόνων γιατί «αποκάλυψε» ότι είχε συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά δεν μάθετε ότι ο Φρουζής είπε ότι δεν έγινε κάτι παράνομο και βεβαίως δεν μάθατε πως είχε οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και οργάνωσε συνάντηση πλουσίων (δείπνο; γεύμα; θα σας γελάσω) για να βοηθήσει τον Κυριάκο να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μάθατε, επίσης, ότι ο Φρουζής μετά την αποχώρησή του από τη Novartis έψαχνε δουλειά και ζήτησε «ρουσφέτι», όχι από τον Τσίπρα, αλλά από τον Μητσοτάκη.

▪ Μάθατε ότι ο Φρουζής δήλωσε πως επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο τζίρος της Novartis, αλλά δεν μάθατε ότι με βάση τους ισολογισμούς της εταιρείας ο ισχυρισμός του Φρουζή ήταν ένα χοντρό ψέμα.

▪ Μάθατε ότι ο Μανιαδάκης –ξέρετε, αυτός που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, μετά έγινε κατηγορούμενος και τον τσάκωσαν στο αεροδρόμιο λίγο πριν γίνει... Χριστοφοράκος– είπε ότι οι Αμερικανοί τον πίεζαν να «δώσει» τον Λοβέρδο. Δεν σας είπαν όμως ότι ο Μανιαδάκης ήταν άτυπος σύμβουλος άλλων υπουργών και όχι του Λοβέρδου, οπότε και να ήθελε δεν θα μπορούσε να τον «δώσει».

▪ Σας έχουν πει πόσο σοβαροί μάρτυρες είναι οι πρώην εισαγγελείς Αγγελής και Ράικου, αλλά δεν σας έχουν πει ότι οι αναφορές τους άλλοτε κοιτούν προς τη Δύση και άλλοτε προς την Ανατολή.

▪ Σας έχουν βεβαιώσει ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας, αλλά δεν σας έχουν πει ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Δεν σας έχουν πει, είτε γιατί δεν υπάρχουν είτε γιατί δεν τους έχουν ακόμη κατασκευάσει.

▪ Φυσικά, δεν σας έχουν πει για ένα ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης. Λογικό. Δεν βολεύει. Είναι κόλαφος για κείνους που υποστηρίζουν ότι δεν έγινε κάτι επιλήψιμο. Φαντάζεστε, όμως, να υπήρχε ντοκιμαντέρ με υπαινιγμούς και καταγγελίες εναντίον του Τσίπρα; Ο κακός χαμός. Θα το έδειχναν σε συνέχειες από τις τηλεοράσεις, θα το μοίραζαν με τα κυριακάτικα φύλλα και σε χρόνο ρεκόρ θα κυκλοφορούσαν δημοσκοπήσεις με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ενοχής του Τσίπρα.

●Συμπέρασμα: Ρίξτε καμιά ματιά και σε άλλες πηγές ενημέρωσης. Ενδεχομένως να γλιτώσετε από δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ανάγωγα

Πρώτη πράξη της κυβέρνησης στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της, ήταν η αναγνώριση του Γουαϊδό ο οποίος είχε αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας. Μιλάμε για φοβερή ταχύτητα. Ομως δεν βλέπω την ίδια ετοιμότητα και για το θέμα της Βολιβίας. Εχουν περάσει έξι μέρες και η κυβέρνησή μας ακόμη δεν έχει αναγνωρίσει την Ανιες Τσάβες η οποία αυτοανακηρύχθηκε προσωρινή πρόεδρος της χώρας της. Παιδιά, χαλαρώσατε. Οι δημοκρατίες της μπανανίας χρειάζονται στήριξη. Ο λαϊκισμός καιροφυλακτεί.

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Παρορμητικός είναι, βλαξ δεν είναι
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, όχι σ’ αυτές που μισεί ο κ. Γεωργιάδης γιατί έχουν πέσει στα χέρια άπλυτων αριστεριστών (π.χ. Βενεζουέλα, Βολιβία), αλλά στις άλλες που θαυμάζει γιατί υπηρετούν με θρησκευτική...
Παρορμητικός είναι, βλαξ δεν είναι
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Η επιτελική κυβέρνηση παραπαίει ζαβλακωμένη
Πολλά μέτωπα έχει ανοίξει η κυβέρνηση των αρίστων. Από τη διαχείριση που κάνει, αντί για κυβέρνηση των αρίστων μάλλον πρέπει να την αποκαλούμε είτε κυβέρνηση των αχρήστων είτε κυβέρνηση των νταραβεριζομένων.
Η επιτελική κυβέρνηση παραπαίει ζαβλακωμένη
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Με χειροπέδες και μπάλα στο πόδι
Εγραφα στο φύλλο της προηγούμενης Τρίτης ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, με εκπροσώπηση στην κυβέρνηση και υπολογίσιμο εκτόπισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και οι φανατικοί αντιΣΥΡΙΖΑ του...
Με χειροπέδες και μπάλα στο πόδι
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«Εισαγγελείς» με κουκούλες
Η επιδίωξη της πλειοψηφίας (Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) στην προανακριτική επιτροπή ήταν φανερή από την αρχή. Μόνον αφελείς δεν ήθελαν να τη δουν. Οι τύποι που παριστάνουν τους αδέκαστους και ανεξάρτητους εισαγγελείς είναι...
«Εισαγγελείς» με κουκούλες
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«Μπούλη, πρέπει να ρουφήξεις τ’ αυγό σου»
Μου ήρθε στο μυαλό αυτό το στιγμιότυπο παρακολουθώντας την προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο θέμα της πρώτης κατοικίας.
«Μπούλη, πρέπει να ρουφήξεις τ’ αυγό σου»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας