• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.3°C / 27.3°C
  2 BF
  47%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.4°C / 24.6°C
  3 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 23.8°C / 27.7°C
  1 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  2 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 21.6°C / 22.9°C
  1 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 15.4°C / 19.0°C
  1 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  2 BF
  64%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 21.5°C / 25.2°C
  3 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  4 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 25.4°C
  4 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  4 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 25.8°C
  0 BF
  64%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 22.9°C
  0 BF
  73%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 21.2°C
  1 BF
  74%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 26.0°C
  2 BF
  64%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 24.7°C
  2 BF
  70%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  1 BF
  92%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποκαλύφθηκε η πραγματική συμμορία

 • A-
 • A+

Το πόρισμα της Επιτροπής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που αποδέχθηκε η εισαγγελική αρχή και συνέταξε το -πλήρως αποδομημένο από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου- κατηγορητήριο αποφαινόταν ότι: «...υπήρχε οργάνωση μεταξύ οκτώ τουλάχιστον προσώπων (υπουργός, εισαγγελείς Διαφθοράς, δημοσιογράφοι και εκδότες) με συμπίπτουσες βουλήσεις για τη διενέργεια εγκλημάτων. Η συγκεκριμένη συμμορία οργανωνόταν κάθετα, με δομή που ξεκινούσε από την εκτελεστική εξουσία...».

Το βούλευμα που εκδόθηκε αποτελεί κυριολεκτικά «βόμβα» που εκρήγνυται στα χέρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και είναι «βόμβα» διότι κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι «οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. Δικαιοσύνης και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς ΗΤΑΝ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ», δηλαδή καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που «έστησαν» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τείχος στη διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis.

Ο γράφων ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές στην προανακριτική επιτροπή (επί Ν.Δ.) για τη Novartis δώσαμε σκληρές και συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για να υπερασπιστούμε αξίες, πρόσωπα, θεσμούς και, κυρίως, την αλήθεια, που αποτελούσε και αποτελεί τον απεχθέστερο εχθρό για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Αντιταχθήκαμε καθοριστικά στον λυσσαλέο αγώνα των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, όμως τελικά από τη Δικαιοσύνη αποφεύχθηκε το «έγκλημα» και διατηρήθηκε η ανωνυμία τους.

Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να μην κληθούν ως «ύποπτοι» ενώπιον της Επιτροπής δημοσιογράφοι και εκδότες μετά από νομική προσφυγή μας στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής που την έκανε δεκτή, ευτυχώς για τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Το οποίο με τη δική μας καθημερινή μελέτη, έρευνα και μαχητική παρουσία στην Επιτροπή προασπίσαμε και υπερασπιστήκαμε αταλάντευτα. Δεν απουσιάσαμε ούτε μέρα από τα μέσα ενημέρωσης που διατηρούσαν στοιχεία σοβαρότητας και αντικειμενικότητας, αποκαλύπτοντας την αλήθεια, ενώ οι «σκευωρούχοι» του κ. Μητσοτάκη και των ΜΜΕ που ελέγχει επιχειρούσαν να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο ψεύδος του αιώνα. Δεν φοβηθήκαμε, δεν αποκάμαμε, δεν απογοητευτήκαμε, δεν πάψαμε στιγμή να πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα αναφωνήσουμε ότι «...και στην Αθήνα υπάρχουν δικαστές».

Ετσι η «συμμορία» που κατασκεύασαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. πήγε στον κάλαθο της ιστορίας, της ηθικής κατάπτωσης, της ρεμούλας, της σήψης και της διαφθοράς. Και η πραγματική «συμμορία» είναι αυτή που καταγράφει η απόφαση του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ με την ομολογία της Novartis: «...Μεταξύ 2012-2015...εσκεμμένα και σκόπιμα ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνωμότησαν, συνέργησαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα...προέβησαν με διεφθαρμένο τρόπο σε πράξεις για προώθηση προσφοράς, υπόσχεσης πληρωμής...προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης (ελληνικής) και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν της Novartis Hellas…».

Αυτό, κύριοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., για το ελληνικό ποινικό δίκαιο σημαίνει συμμορία και εγκληματική οργάνωση και τη συγκροτούν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα συνέβαλαν στη δημιουργία του τεράστιου αυτού σκανδάλου, που πλέον και με τη «βούλα» του Δικαστικού Συμβουλίου είναι υπαρκτό και αξιώνει τιμωρία των πραγματικών ενόχων. Εκείνων δηλαδή που εισήγαγαν παράνομα και υπερτιμολόγησαν τα φάρμακα της Novartis, που γίνεται αποκλειστικά με πολιτική απόφαση των αρμόδιων υπουργών. Και ο νοών νοείτω!

 * νομικός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Τα «θέλω» της ηγεσίας και τα «θέλω» των ψηφοφόρων
Κάποιοι ψηφοφόροι είναι πολύ πιθανόν να επιλέξουν στην κάλπη ένα κόμμα όχι γιατί συμφωνούν με τις θέσεις του, τη γραμμή του, τις προτεραιότητές του, αλλά γιατί θέλουν να τιμωρήσουν ένα άλλο κόμμα, που...
Τα «θέλω» της ηγεσίας και τα «θέλω» των ψηφοφόρων
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οδύνη και θλίψη
Θεωρώ αδιανόητο οι ανώτατοι δικαστές, μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, να εκδώσουν βούλευμα πριν μελετήσουν ενδελεχώς την ογκωδέστατη δικογραφία των 300.000 τουλάχιστον σελίδων.
Οδύνη και θλίψη
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Μπόχα και άρωμα, λιοντάρια και ποντίκια
Η μετακίνηση ψηφοφόρων από το ένα κόμμα στο άλλο είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Συμβαίνει παντού στον κόσμο. Γι’ αυτό και έχουμε εναλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση.
Μπόχα και άρωμα, λιοντάρια και ποντίκια
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Τρεις κι ο κούκος
Λαχάνιασαν οι επιτελείς της πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς, αλλά κατάφεραν να μεταλλαχθούν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του ΠΑΣΟΚ –πρώτου διδάξαντα– και της Νου Δου. Χαριλάου Τρικούπη, Κουμουνδούρου, Πειραιώς...
Τρεις κι ο κούκος
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο εφιάλτης της Novartis επιστρέφει
Διατυπώνουμε προς τον κ. Πλεύρη και την κυβέρνηση μερικά ερωτήματα πλην των βασικών ερωτημάτων όπως: το αν τελικά είναι για την κυβέρνηση σκάνδαλο ή σκευωρία όλα όσα ομολόγησε η Novartis
Ο εφιάλτης της Novartis επιστρέφει

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας