Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Από την αθλιότητα στη γελοιότητα
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από την αθλιότητα στη γελοιότητα

  • A-
  • A+

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη της προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά τη δήθεν ηθική αυτουργία μου σε αξιόποινες πράξεις για τις οποίες όμως δεν έχει διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί.

Η προθεσμία των δύο μηνών που δόθηκε στην επιτροπή τελειώνει... Προφανώς οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα ζητήσουν παράταση προθεσμίας, όχι μία αλλά πολλές φορές ακόμη, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να βρουν έστω και ένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος μου.

Δύο μήνες συνεδριάζει η επιτροπή, κανένα στοιχείο σε βάρος μου, πλήθος όμως μεροληπτικών ή και παράνομων ενεργειών των κατηγόρων μου προκειμένου να επιτύχουν την πολιτική δίωξή μου.

Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω:

  • α) Εξαιρέθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά -για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία- από τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, ενώ παραμένουν ως μέλη της βουλευτές της Ν.Δ., που έχουν επιδείξει απαράδεκτη μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος μου, αλλά και άλλοι που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση Novartis και δεν αποκλείεται στο μέλλον να κληθούν ως μάρτυρες αλλά και ως κατηγορούμενοι.
  • β) Εσπευσαν να καλέσουν πρώτους ως μάρτυρες δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους και αυτούς που φέρονται ως προστατευόμενοι μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis. Προφανής ο στόχος τους. Οι μεν κατηγορούμενοι για να αποσείσουν τις ποινικές τους ευθύνες να καταθέσουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, οι δε φερόμενοι ως προστατευόμενοι μάρτυρες να αποκαλυφθούν και να εξουδετερωθούν. Δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια, απεναντίας θέλουν να τη συσκοτίσουν, γιατί φοβούνται τις αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο της Novartis.
  • γ) Κρίσιμα έγγραφα δεν έχουν ζητηθεί από την επιτροπή ή καθυστερούν να αποσταλούν σε αυτήν. Για παράδειγμα, αντίγραφα της δικογραφίας που αφορά ευθύνες του κ. Αγγελή και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπάρχουν στη δικογραφία της προκαταρκτικής επιτροπής. Δεν είναι αλήθεια περίεργο και ύποπτο η διερεύνηση των ευθυνών του κ. Αγγελή να παραμένει μέχρι σήμερα ανατεθειμένη σε εισαγγελέα ιεραρχικά κατώτερό του;
  • δ) Οι καταθέσεις του κ. Καλογήρου και της κ. Παπασπύρου στην Εισαγγελία του Α.Π. στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 και ενδεχομένως η κατάθεση της κ. Δημητρίου δεν έχουν φθάσει στη Βουλή, μολονότι είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την αξιοπιστία του κ. Αγγελή. Αντιθέτως η κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Πικραμμένου του Οθωνα, την 7.11.2019, δηλαδή ύστερα από 15 ημέρες, διαβιβάσθηκε εσπευσμένα στη Βουλή την επόμενη ημέρα. Κάποιοι προσπαθούν να αποκρύψουν, τουλάχιστον μέχρι να καταθέσει ο κ. Αγγελής στην προκαταρκτική επιτροπή, καταθέσεις που ενδεχομένως τον διαψεύδουν και τον εκθέτουν. Υπάρχει όμως μεγάλη σπουδή για την κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος, μολονότι είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣτΕ, στην απαράδεκτη νομικά κατάθεσή του «πιθανολογεί» τη δήθεν ενοχή μου σε κακουργηματικές πράξεις, με μια γενικόλογη έκθεση ιδεών, χωρίς να επικαλείται κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος μου εξαιτίας μιας πολιτικής δήλωσής μου. Δεν επιρρίπτει όμως ευθύνες και σε άλλους που έχουν κάνει την ίδια δήλωση, μεταξύ των οποίων και η κ. Ράικου, η οποία πολλούς μήνες πριν, δήλωσε ότι το σκάνδαλο της Novartis αποτελεί την κορωνίδα των σκανδάλων. Η σοβαρότητα φαίνεται ότι αποτελεί είδος σε ανεπάρκεια αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.

Ομως τα δικονομικά τερτίπια και οι παράνομες μεθοδεύσεις δεν απέτρεψαν το Βατερλό των άθλιων συκοφαντών μου. Οχι μόνο κανένα στοιχείο επιβαρυντικό για μένα δεν έχει προκύψει σε βάρος μου, αλλά επιπλέον οι καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων με απαλλάσσουν πλήρως από κάθε κατηγορία, όπως απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη και την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς της.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής Δώρα Αυγέρη, Σπύρος Λάππας, Γιάννης Ραγκούσης, Ιωάννης Γκιόλας και Θεόφιλος Ξανθόπουλος κάνουν πολύ καλή δουλειά. Με μεγάλο ζήλο, επίμονη μελέτη της δικογραφίας και εύστοχες ερωτήσεις έχουν αποδείξει ότι η υπόθεση Novartis είναι μέγα σκάνδαλο και όχι σκευωρία και οι σημερινοί εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω ότι ο κ. Μανιαδάκης μετά τις ευφυείς και χειρουργικής ακρίβειας ερωτήσεις του Γιάννη Ραγκούση, αφ’ ενός μεν κατέθεσε ότι η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς της «σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους με ζήλο, προσπάθησαν να βρουν την αλήθεια…», αφ’ ετέρου δε δεν αποκλείει στο μέλλον να επαναφέρει σε ισχύ το περιεχόμενο των καταθέσεών του ως προστατευόμενου μάρτυρα.

Υστερα από όλα αυτά ας δοκιμάσουν λοιπόν άλλη μία φορά να αφαιρέσουν την προκαταρκτική έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η οποία έχει αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διερεύνησή του. Η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών μπορεί να αναθέσει σε εφέτη ανακριτή μόνο υποθέσεις που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και εκκρεμούν στην κυρία ανάκριση.

Η προσπάθεια κάποιων να δελεάσουν την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών με τη φωτογραφική τροπολογία για αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των προέδρων Εφετών σε βάρος των δικαστών στους άλλους βαθμούς της Δικαιοσύνης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Οι Ελληνες δικαστές και αυξημένη νοημοσύνη διαθέτουν και επιπλέον δεν τους αρέσει να τους εκμεταλλεύονται με φθηνά πολιτικά τερτίπια, με φωτογραφικές τροπολογίες και πολιτικά ρουσφέτια.

Θα υπάρξουν όμως και άλλα Βατερλό για την κυβερνητική πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής. Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ο κ. Αγγελής. Θα κληθεί να απαντήσει σε σωρεία ερωτημάτων για τις ενέργειές του, για την εν γένει συμπεριφορά του και για όλους τους ισχυρισμούς του στις καταθέσεις του και στις αναφορές του. Είναι βέβαιο, ότι στην προσπάθειά του να εξηγήσει τις αντιφάσεις και τις αοριστίες των ισχυρισμών του και υπό την πίεση των ερωτημάτων που θα του τεθούν, θα οδηγηθεί σε νέες αντιφάσεις και σε νέα επώδυνα γι’ αυτόν λάθη. Ολα αυτά θα συνεκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν συνολικά.

Στη διαδικασία που ξεκίνησε σε βάρος μου δεν θα κριθώ μόνο εγώ και ο κ. Σαμαράς. Δεν θα κριθεί μόνο ποιος είναι διαχρονικά ο πραγματικός σκευωρός, συνωμότης και μαέστρος στην ίντριγκα. Δεν θα κριθεί μόνο η κ. Τουλουπάκη και ο κ. Αγγελής. Θα κριθούν επίσης τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς που θα χειριστούν το σκάνδαλο της Novartis και κάθε συναφή ή σχετική δικογραφία.

Κυρίως όμως θα κριθεί το πολιτικό μας σύστημα.

Αμείλικτος και τελικός κριτής θα είναι ο ελληνικός λαός.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Το θεσμικό πλεονέκτημα της Αριστεράς
Οποιος θέλει να θυμώσει τους μεν, αναφέρεται στην κυβέρνηση των «αρίστων». Οποιος τους δε, στο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Πριν διανοηθούμε συμψηφισμούς, όμως, χρειάζεται να προσέξουμε τα γεγονότα.
Το θεσμικό πλεονέκτημα της Αριστεράς
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ενα έγγραφο «μιλά» μέσα από το συρτάρι της επιτροπής
Ολα τα στοιχεία του εγγράφου αντικρούσεων του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα ταυτίζονται πλήρως με την ουσία της δικαστικής απόφασης και του εξωδικαστικού συμβιβασμού στην Αμερική που...
Ενα έγγραφο «μιλά» μέσα από το συρτάρι της επιτροπής
ΑΠΟΨΕΙΣ
Novartis: υπόθεση Ντρέιφους Νο2
Σήμερα, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού δεν τόλμησε -όπως θα ήθελε- να βάλει στο κάδρο των υπόπτων τον Αλέξη Τσίπρα, προσπαθεί με νύχια και με δόντια, με εξιλαστήριο θύμα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να αποδείξει...
Novartis: υπόθεση Ντρέιφους Νο2
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η δικονομική διαδικασία είναι μονόδρομος
Ο λόγος, για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην «υπόθεση NOVARTIS» και την εντόνως θορυβώδη δημοσία εμπλοκή που ανέκυψε, με αφορμή την κλήτευσή τους στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή του νόμου περί...
Η δικονομική διαδικασία είναι μονόδρομος
ΑΠΟΨΕΙΣ
Για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς (ξανά)
Στο σκάνδαλο Novartis, δεν μπορεί η κυβέρνηση να εισέλθει στη διαμάχη με τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις με σημαία τη δική της ηθική, αντιδιαστέλλοντάς την στην ηθική του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου. Η...
Για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς (ξανά)
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι τροβαδούροι της νέας αθλιότητας
Επιτέλους, το απρόσωπο σύστημα βρήκε το πρόσωπό του. Αυτοί οι τυπολάτρες εγκληματίες που έχουν «τα χέρια τους δεμένα», δεν γνωρίζουν ότι το μέλλον τους είναι ζοφερό.
Οι τροβαδούροι της νέας αθλιότητας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας