ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιώργος Τσιάρας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οχι ότι κόφτει και κανέναν, αλλά καθόλου δεν γουστάρω τον πολυδισεκατομμυριούχο Ελον Μασκ, το αφεντικό της Tesla, του Starlink και εσχάτως του Twitter ή «X»: πιστεύω ακράδαντα ότι κάτι βαθιά ναρκισσευόμενοι και αχόρταγοι τύποι είναι οι μεγαλύτεροι υπεύθυνοι για τη σημερινή παγκόσμια κατάντια και σήψη της ανθρωπότητας.

Κι αυτό γιατί, σε έναν κόσμο όπου η πολιτική έχει προ πολλού παραδοθεί σε αυτή τη νέα αριστοκρατία του χρήματος, ο Μασκ και οι όμοιοί του όχι μόνον αρνούνται να ξοδέψουν ένα κλάσμα έστω από τους απροσμέτρητους τζίρους τους για να θρέψουν τα δισεκατομμύρια των πεινασμένων και καταφρονεμένων συνανθρώπων τους, αλλά συνεχίζουν απτόητοι το αέναο κυνήγι του πλούτου και της φήμης, πατώντας επί εκατομμυρίων πτωμάτων, την ώρα που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι έχουν… Και πριν με πείτε λαϊκιστή, δείτε από πού ψωνίζει ο Μασκ το λίθιο και το κοβάλτιο για τις μπαταρίες του και τα ξαναλέμε.

Tέλος πάντων. Ο Μασκ, που λέτε, έχει βάλει τον μεγαλοδημοσιογράφο και συγγραφέα Γουόλτερ Αϊζακσον να του γράψει μια ωραία βιογραφία-αγιογραφία, από αυτές τις ευπώλητες με το σκληρό εξώφυλλο, που μοσχοπουλάνε και στις αποικίες.

Εκεί, λοιπόν, παραδέχτηκε πως πέρσι βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί φοβήθηκε πως η άνευ όρων τεχνολογική στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία, δίνοντας στο Κίεβο δωρεάν πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο επικοινωνίας Starlink, θα πυροδοτούσε έναν πυρηνικό πόλεμο!

Ο Μασκ λοιπόν μια ωραία μέρα συνειδητοποίησε πως οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν κρυφά το δίκτυό του για να κατευθύνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον πολεμικών πλοίων της Ρωσίας στην Κριμαία και τρομοκρατήθηκε στη σκέψη πως οι Ρώσοι θα απαντούσαν με πυρηνικά όπλα…

Ετσι, ο ήρως Μασκ διέταξε, λέει, κρυφά τους μηχανικούς του να απενεργοποιήσουν το σήμα του Starlink γύρω από την Κριμαία, η μυστική επίθεση απέτυχε και ο πλανήτης διασώθηκε! Γιατί, όπως εξήγησε μελιστάλαχτα ο κροίσος, «το Starlink δεν σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται σε πολέμους. Κατασκευάστηκε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν Netflix, να χαλαρώνουν, να συνδέονται στο διαδίκτυο στο σχολείο και όχι για να πραγματοποιούν επιθέσεις με drones».

Πάλι καλά, γιατί αλλιώς η ψυχαγωγία θα μας σκότωνε όλους, επιβεβαιώνοντας τον τιτανοτεράστιο Ρότζερ Γουότερς, που χτες έκλεισε τα 80: «Our species has amused itself to death»!