• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 13.2°C
  3 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.2°C / 8.4°C
  3 BF
  78%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 12.0°C
  4 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  5 BF
  66%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 6.0°C
  1 BF
  95%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  2 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.7°C / 8.7°C
  2 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 15.2°C
  2 BF
  86%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.9°C
  2 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.8°C
  4 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.5°C / 11.5°C
  6 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.3°C
  2 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.5°C / 7.3°C
  3 BF
  88%
 • Ρόδος
  Θύελλα με βροχοπτώσεις
  15°C 14.8°C / 14.9°C
  1 BF
  94%
 • Χαλκίδα
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  11°C 10.5°C / 12.7°C
  2 BF
  76%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  2 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 6.7°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.1°C / 2.1°C
  1 BF
  97%

Νίκος Ταχιάος - Κωνσταντίνος Ζέρβας

EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι μνηστήρες της... Νύμφης του Θερμαϊκού μιλούν στην «Εφ.Συν.»

 • A-
 • A+
▸ Νίκος Ταχιάος: «Η πόλη δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο» ▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Θεσσαλονίκης»

Μία μέρα πριν οι Θεσσαλονικείς αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης, η «Εφ.Συν.» ζήτησε από τους δυο υποψήφιους δημάρχους, Νίκο Ταχιάο και Κωνσταντίνο Ζέρβα, να απαντήσουν σε επτά ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με κεντρικά προβλήματα της πόλης (μετρό και αρχαιότητες στη Βενιζέλου, ΕΥΑΘ), τον τρόπο που σκέπτονται να πολιτευθούν αν εκλεγούν απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και συνολικά απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι.

Ιδού τα ερωτήματα και οι απαντήσεις τους:

⓵ Ποια θεωρείτε βασική σας διαφορά από τον συνυποψήφιο; Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, χρησιμοποιήθηκαν ή όχι «βρόμικες μέθοδοι» σε βάρος σας;

▸ Νίκος Ταχιάος: Σίγουρα ο Ταχιάος δεν είναι το χαμογελαστό παιδί, αλλά είναι ειλικρινής. Λέω την άποψή μου ευθέως και απαντώ χωρίς περιστροφές. Επίσης, δεν πρόκειται να είμαι «μια με τον χωροφύλακα και μια με τον αστυφύλακα». Μακριά από εμένα οι καιροσκοπισμοί. Στις επιπλέον διαφορές μας, έχω να προσθέσω και το χειροπιαστό έργο που έχω αφήσει στην πόλη, ενώ δεν έχω ακούσει τίποτα για το έργο του κ. Ζέρβα στα 9 χρόνια της συμμετοχής του στη διοίκηση του δήμου. Το αποτύπωμά μου είναι μπροστά στα μάτια των συμπολιτών μου, έχω ιδρώσει για έργα όπως η Νέα Παραλία, το Δημαρχείο, η αλάνα της Τούμπας. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα πράγματα και θέλω να μου δώσουν αυτήν την ευκαιρία. Και σ’ ό,τι αφορά τον βρόμικο πόλεμο, ναι, έχω δεχθεί λυσσαλέα επίθεση από τρολς και μερίδα του Τύπου με ψεύδη, ανυπόστατες φήμες, η οποία συνεχίζεται ακόμη.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Εμείς επιδιώκουμε αυτοδιοικητικές και όχι κομματικές νίκες για την πόλη. Βασική διαφορά μας είναι πως εμείς ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας αρχές Οκτώβρη χωρίς να αναμένουμε στήριξη από κόμματα, νεύματα από την Αθήνα και τηλεφωνήματα από αρχηγούς κομμάτων. Επιπρόσθετα, εμείς επιλέξαμε να κινηθούμε προγραμματικά και αυτοδιοικητικά, να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας για την πόλη και να θέσουμε αυτήν την ατζέντα στο επίκεντρο. Να δώσουμε φωνή στους Θεσσαλονικείς, να φωτίσουμε πλευρές της καθημερινότητας και όχι να αναπαράγουμε έναν κομματικό ανταγωνισμό στα δημοτικά πράγματα. Η στρατηγική του κ. Ταχιάου ήταν η ακριβώς αντίθετη, γεγονός που πιστοποιεί την κριτική μας. Κατά τον προεκλογικό αγώνα δεχθήκαμε πολλά χτυπήματα, με κυριότερα τις ψευδείς δημοσκοπήσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που μας έδειχναν πολύ χαμηλότερα, και τον αποκλεισμό από αρκετά debate σε τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς εμφανή αιτιολόγηση. Παρ’ όλα αυτά είμαι ικανοποιημένος από την αποδοχή της καμπάνιας μας από τους Θεσσαλονικείς.

⓶ Είστε υπέρ της δημόσιας ή ιδιωτικής ΕΥΑΘ;

▸ Νίκος Ταχιάος: Θα ξεκινήσω με τη γενική παραδοχή ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Και ως δημόσιο αγαθό πρέπει να φροντίζουμε και για την ποιότητά του, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι αυτό το αγαθό θα φτάσει με ασφάλεια σε όλα τα νοικοκυριά. Η Εταιρεία Υδρευσης χωρίζεται στην ΕΥΑΘ Α.Ε., η οποία είναι ιδιωτική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, και στην ΕΥΑΘ Παγίων που αφορά στα δίκτυα παροχής του νερού. Είμαι υπέρ της δημιουργίας διαδημοτικής επιχείρησης, στην οποία κάθε δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος θα συμμετέχει με ποσοστό ανάλογο των δικτύων που διαθέτει. Παράλληλα, αυτή η διαδημοτική επιχείρηση της ΕΥΑΘ Παγίων θα εκπροσωπείται και θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. με δύο μέλη της. Ετσι, θα διασφαλίσουμε ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν στους δήμους και διατηρούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Είμαι υπέρ της δημόσιας ΕΥΑΘ, διότι θεωρώ το νερό ένα πολύτιμο αγαθό που δεν πρέπει να εμπορευματοποιηθεί. Αλλωστε, η διεθνής εμπειρία δείχνει πως αρκετές υποδομές και ευαίσθητα αγαθά είναι προτιμότερο να βρίσκονται υπό την εποπτεία του κράτους. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπερασπίζομαι τον κρατισμό ιδεοληπτικά, καθώς υπάρχουν πολλά πεδία όπου έχει επίσης αποδειχθεί ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία τα καταφέρνει καλύτερα. Σε ό,τι αφορά την ΕΥΑΘ, θα ήθελα να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο, καθώς μόλις πέρυσι η πόλη έμεινε χωρίς νερό αρκετές ημέρες, γεγονός που έπληξε την αξιοπιστία της στα μάτια των καταναλωτών. Ενας ακόμη λόγος που πρέπει να υπάρξει εγρήγορση και σχεδιασμός είναι οι προκλήσεις του μέλλοντος σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων.

⓷ Εχετε ασχοληθεί και οι δυο μαχητικά με το μετρό Θεσσαλονίκης. Ποια είναι σήμερα η θέση σας για την «αρχαιολογική πλάζα» στον σταθμό Βενιζέλου; Θα συνηγορήσετε σε αυτό που προχωρά σήμερα ή θα ζητήσετε ακύρωσή του και επιστροφή στο παλιό σχέδιο;

▸ Νίκος Ταχιάος: Η θέση μου ήταν από την αρχή πως πρέπει να κατασκευαστεί ο σταθμός της Βενιζέλου με απόσπαση και μεταφορά των αρχαιοτήτων, ώστε να συνεχισθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες και η επανατοποθέτησή τους στον χώρο όπου βρίσκονταν, ώστε να δημιουργηθεί ένα μουσείο μέσα στον σταθμό. Αυτός ήταν και είναι ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει τη φθηνότερη λύση, με την πιο σύντομη ενόχληση και με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τις αρχαιότητες. Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων εντός του σταθμού στον μνημειακό άξονα της Αριστοτέλους, με τα μνημεία της Ρωμαϊκής Αγοράς, της Παναγίας Χαλκέων, του Μπέη Χαμάμ δίπλα θα δημιουργήσει έναν πόλο έλξης για όλο τον κόσμο, βοηθώντας και την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψουμε τις αποφάσεις, αφού ήδη οι αρχαιότητες θάφτηκαν κάτω από τόνους άμμου και σκύρων, για να συνεχισθούν οι εργασίες κατασκευής της οροφής του σταθμού. Αλλά, το κυριότερο, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε την κατάσταση των αρχαιοτήτων κάτω από 5 μέτρα μπαζώματος και σε τι κατάσταση θα αναδειχθούν ύστερα από μήνες εκσκαφών με το χέρι. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε τις εργασίες με κάθε τρόπο σύμφωνο με την επιστήμη μας και με σεβασμό προς τις αρχαιότητες.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ημουν ο πρώτος που διαφώνησα ανοιχτά και δυνατά με την ακολουθούμενη πρακτική στο μετρό Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα για τον σταθμό Βενιζέλου. Υποστήριξα- και δικαιώθηκα- πως η τεχνική προσέγγιση που ακολουθείται σήμερα είναι κοστοβόρα και χρονοβόρα. Συγκρούστηκα γι’ αυτό το ζήτημα με όλους όσοι υποστήριξαν αυτές τις εξωτικές λύσεις που τελικά επιλέχθηκαν. Επιμένω πεισματικά, εδώ και 5 χρόνια, ότι η μόνη διέξοδος είναι η πρόταση της απόσπασης των αρχαιοτήτων, κατασκευής του σταθμού και επανατοποθέτησής τους κατά περίπου 85%. Ολοι οι φορείς της πόλης συμφωνούν σε αυτό. Λύση άμεσα εφαρμόσιμη, πλήρως νόμιμη σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας και διαχειρίσιμη, που δεν θα ανεβάσει το κόστος κατά 50 εκατ. και από την άλλη θα δώσει τη δυνατότητα όλο το έργο, μαζί με τους δύο εξαιρετικά κρίσιμους για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλης σταθμούς, να παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης το 2020.

⓸ Πώς θα πορευθείτε ως δήμαρχος στις σχέσεις της πόλης με τη Βόρεια Μακεδονία;

▸ Νίκος Ταχιάος: Είπα από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για μια κακή συμφωνία, αλλά ο ρόλος του δημάρχου είναι να επουλώσει κάποιες από τις πληγές που άνοιξε. Και η μεγαλύτερη πληγή ήταν ο διχασμός που έφερε στο εσωτερικό της χώρας μας. Για εμένα ο κόσμος δεν χωρίζεται σε προδότες και υπερπατριώτες. Οφείλουμε στις γενιές που έρχονται να βρούμε τους τρόπους ώστε να ξεπεράσουμε αυτόν τον διχασμό και επιπλέον να βρούμε τους τρόπους που θα προστατεύσουν το brand Μακεδονία.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Πήρα ξεκάθαρη θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θέση που υποστήριξα με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές, αλλά σε κάθε περίπτωση θέση καθαρή. Υποστηρίζω πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να παίξει έναν ρόλο στην υπόθεση αυτή και πως μόνον η Θεσσαλονίκη μπορεί να κερδίσει το όνομα της Μακεδονίας, ως πρωτεύουσά της. Μόνο μία ακμάζουσα και ευημερούσα Θεσσαλονίκη που ακτινοβολεί ως εμπορικό, εκπαιδευτικό, επενδυτικό, επιχειρηματικό, τουριστικό κέντρο διασφαλίζει το όνομα της Μακεδονίας. Επίσης, θεωρώ εξόχως σημαντική την προστασία των εμπορικών ονομασιών των τοπικών μας προϊόντων. Σε ό,τι αφορά τους γείτονες, προφανώς και οι σχέσεις μας θα είναι οι πρέπουσες, μέσα στο πλαίσιο καλής γειτονίας.

⓹ Ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσετε την τακτική του Γιάννη Μπουτάρη ορισμένη με τη φράση «τα έχω καλά με το γκουβέρνο»; Είχατε παλαιότερα και οι δύο καλές σχέσεις με τον σημερινό δήμαρχο. Αξιολογείστε τις δύο θητείες του.

▸ Νίκος Ταχιάος: Ο στόχος μου δεν είναι να «τα έχω καλά με το γκουβέρνο», αλλά να γίνεται δουλειά για τη Θεσσαλονίκη. Προτεραιότητά μου είναι η πόλη και όχι οι δημόσιες σχέσεις. Οσον αφορά τον Γιάννη Μπουτάρη, είναι σίγουρα μια ισχυρή προσωπικότητα που και στην πρώτη και στη δεύτερη θητεία του είχε πολύ θετικό πρόσημο σε θέματα εξωστρέφειας. Απέτυχε όμως στη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Στο τέλος δε της δεύτερης θητείας, παρακολουθήσαμε και την αποδρομή της παράταξής του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο δήμαρχος να περάσει από το συμβούλιο βασικές θέσεις του. Ο κ. Ζέρβας θα μπορεί να σας πει περισσότερα γι’ αυτή τη δεύτερη φάση, αφού συμμετείχε στην αποδόμηση της Πρωτοβουλίας.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Η πρώτη θητεία της «Πρωτοβουλίας» και του Γιάννη Μπουτάρη ήταν θετική. Εφερε έναν αέρα αλλαγής και ανανέωσης στην πόλη και αυτό το παραδέχονται άπαντες. Ιδιαίτερα σε ζητήματα εξωστρέφειας και κοσμοπολιτισμού, άλλαξε άρδην την εικόνα της πόλης και αυτό φάνηκε και στον τουρισμό. Στη δεύτερη θητεία του τα πράγματα δεν πήγαν καλά και έχασε ολοκληρωτικά το στοίχημα με την καθημερινότητα. Τη συνολική του παρουσία και την αποτίμηση του έργου του θα την κρίνει η ιστορία. Συνοπτικά θα έλεγα ότι πέτυχε λιγότερα από αυτά που μπορούσε. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με το «γκουβέρνο», θα διαφωνήσω. Στόχος του δημάρχου δεν είναι να γίνει ένας σταρ, ένας καλός δημοσιοσχεσίτης, αλλά να κάνει τη δουλειά σωστά. Ως εκ τούτου, θα συγκρουστώ και θα διεκδικήσω για τη Θεσσαλονίκη ό,τι της αξίζει. Ο ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός χαρακτήρας της δικής μας προσπάθειας αυτό ακριβώς διασφαλίζει –το συμφέρον της πόλης πάνω από όλα. Ούτε το πρόσωπο του δημάρχου ούτε η κομματική στράτευση ούτε οι πολιτικές καριέρες στελεχών δεν μπορούν να βαραίνουν περισσότερο.

⓺ Ποια είναι τα θέματα αρχών που θέτετε ως όρια και σε σχέση με τις αναγκαστικές πολιτικές συνεργασίες που πρέπει να κάνετε για να διοικηθεί η πόλη;

▸ Νίκος Ταχιάος: Εχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με ακραίους και λαϊκιστές. Από εκεί και πέρα μπορώ να συζητήσω κάθε καλή πρόταση που θα βοηθήσει την πόλη. Πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος για να υπάρξει διοίκηση και να προχωρούν τα θέματα. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Οι συνεργασίες είναι μονόδρομος. Εχω πει σε κάθε τόνο πως θα επιδιώξω ευρύτατες συναινέσεις και συνεργασίες, καθώς στόχος μου είναι να διοικήσω βασιζόμενος σε μία σταθερή πλειοψηφία και στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Ευκαιριακές και τεχνητές πλειοψηφίες κατά περίσταση θα απαξιώσουν τον θεσμό και θα εγκαταστήσουν γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο αλλά και στην κοινωνία της πόλης υποψίες συναλλαγών. Κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό. Το δικό μας πλεονέκτημα είναι πως μπορούμε να συναρθρώσουμε προτάσεις και να σχηματοποιήσουμε σε σχέδιο τη βούληση της πόλης -όπως αυτή θα εκφράζεται μέσα από τους νέους δημοτικούς συμβούλους-, διότι δεν έχουμε κομματικές δεσμεύσεις και καταναγκασμούς. Θα επιδιώξουμε την επικράτηση πνεύματος συναντίληψης και συνεργειών. Στόχος μας είναι να πάμε μπροστά, να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια ευρωπαϊκή μητρόπολη και όχι να υπερασπιστούμε ιδεοληψίες και διαχωριστικές γραμμές. Στόχος μας, να ενώσουμε την πόλη για να την αλλάξουμε, όχι να τη διχάσουμε για να επωφεληθούμε.

⓻ Με ποιο πρόβλημα της πόλης θα ασχοληθείτε από την πρώτη στιγμή και με ποιον τρόπο;

▸ Νίκος Ταχιάος: Προτεραιότητες είναι να καθαριστεί η πόλη, η ενίσχυση της ασφάλειας και η υποστήριξη των μεγάλων projects που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη πρέπει ναι είναι καθαρή και, αν χρειαστεί η συνδρομή ιδιωτών, θα πρέπει να αποφασιστεί. Το κέντρο της πόλης πρέπει να «απελευθερωθεί» από τη δικτατορία της εγκληματικότητας που βρίσκει «άσυλο» στην οριοθετημένη πανεπιστημιούπολη.

▸ Κωνσταντίνος Ζέρβας: Τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις τις έχουν θέσει οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, αρκεί κανείς να τους ακούσει. Σε κάθε έρευνα της κοινής γνώμης υποστηρίζουν πως η πόλη πονά στην καθαριότητα και ακολούθως στις μετακινήσεις. Για να μιλήσουμε για πιο προωθημένα ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες πόλεις, όπως η κυκλική οικονομία, οι αστικές αναπλάσεις, η βιώσιμη αστική κινητικότητα, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η στοχευμένη κοινωνική πολιτική και η ανάδειξη της πόλης μας σε κόμβο εμπορίου, εκπαίδευσης, πρέπει να είναι μία πόλη καθαρή. Ευταξία παντού, λειτουργικότητα, αισθητική, ασφάλεια. Για να το πετύχω αυτό, τίθεμαι επικεφαλής της προσπάθειας, αναλαμβάνω τις αρμοδιότητες της καθαριότητας. Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019 και η πόλη καθαρή μέσα στον πρώτο χρόνο. Δεν συζητώ την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ούτε εν μέρει ούτε στο σύνολό της. Σχεδιάζουμε ανανέωση του στόλου των οχημάτων, μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους, υπογειοποίηση κάδων και ενίσχυση της ανακύκλωσης. Θέλω οι Θεσσαλονικείς να μη νιώθουν αόρατοι, να φτάσει η νέα διοίκηση σε κάθε γειτονιά και να σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων της.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Δύο «γαλάζιοι» παλιοί συμφοιτητές για το χρίσμα
Δύο παλιοί συμφοιτητές του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, κάτοικοι του κέντρου, αμφότεροι ανεπιτυχώς υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ., θα συγκρουστούν και πάλι για το δημαρχιακό αξίωμα Θεσσαλονίκης.
Δύο «γαλάζιοι» παλιοί συμφοιτητές για το χρίσμα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Δεν θέλω φασιστικές απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο»
Ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος της Ν.Δ. για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι «αντικομφορμιστής» δεξιός, είναι σίγουρα αντιφασίστας, έχει πολυτάραχη πορεία, δείχνει διαφορετικός και, κυρίως, προσγειωμένος στην...
«Δεν θέλω φασιστικές απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο»
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Πολιτική κουζίνα...
Ο Κων. Ζέρβας φαίνεται να έχει «καπαρώσει» τρεις παρατάξεις που το σύνολο των ποσοστών τους καλύπτει τη διαφορά με τον Ν. Ταχιάο, ενώ η μάχη γίνεται για τους ψηφοφόρους των Νοτοπούλου, Ορφανού και Βούγια
Πολιτική κουζίνα...
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Ο δήμαρχος διά της σιωπής του πριμοδότησε δεξιές παρατάξεις»
Οι πρώτες βολές εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με τον ρόλο του στις εκλογές και τις ευθύνες του για τη δεξιά στροφή στη δημαρχία ρίχθηκαν χθες από την Κατερίνα Νοτοπούλου μέσω συνέντευξης της.
«Ο δήμαρχος διά της σιωπής του πριμοδότησε δεξιές παρατάξεις»
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
23 μνηστήρες στον Λευκό Πύργο
Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά τουλάχιστον είκοσι τρεις συνδυασμοί είχαν καταθέσει ή θα κατέθεταν, μέχρι τις 12 χθες τα μεσάνυχτα, υποψηφιότητες στο Πρωτοδικείο για τον δημαρχιακό θώκο της πολύφερνης,...
23 μνηστήρες στον Λευκό Πύργο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Με τη Νοτοπούλου και η Ελλη Χρυσίδου
Ηχηρή προσχώρηση της τελευταίας -κυριολεκτικά- στιγμής στη δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου με την οποία αποφάσισε να συστρατευτεί ως υποψήφια η Ελλη Χρυσίδου, σημερινή αντιδήμαρχος Πολιτισμού του...
Με τη Νοτοπούλου και η Ελλη Χρυσίδου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας