efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πρεμιέρα έκανε χθες το βράδυ το πολύκροτο νέο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ «Στο Χιλιοστό» -που πραγματεύεται το επεισοδιακό πρώτο εξάμηνο του 2015- και το οποίο «υπογράφουν» η Ελένη Βαρβιτσιώτη και η Βικτωρία Δενδρινού.

Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε αντιδράσεις από την προαναγγελία του, καθώς βασίζεται στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» των δύο δημοσιογράφων, το οποίο έχει δεχτεί σκληρή κριτική εξ αριστερών. 

Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ντοκιμαντέρ εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά των δημοσιογράφων.

Σε μια από τις σκηνές, η οποία έχει προκαλέσει αρνητική αίσθηση καθώς πρόκειται για διπλωματικό φάουλ, αποκαλύπτεται η συζήτηση που είχε ο πρώην Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Πίτερ Σόοφ, με τον Αλέξη Τσίπρα. Και πρόκειται για φάουλ, διότι οι πρέσβεις δεν συνηθίζεται να αποκαλύπτουν δημόσια off the record συναντήσεις τους και μάλιστα να αναφέρονται αναλυτικά στο περιεχόμενό τους.  

Ο κ. Σόοφ αποκάλυψε πως συνάντησε μυστικά και κατά μόνας τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου για 1,5 ώρα, κάνοντας τον αγγελιοφόρο, πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Το μήνυμα, μάλιστα, που προόριζε ο μετέπειτα Πρωθυπουργός μέσω του Γερμανού διπλωμάτη προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο ήταν σαφές: «Ήθελε να πω στο Βερολίνο πως δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας και ότι η πιθανή κυβέρνησή του θα συνεργάζονταν», όπως εξήγησε ο Πίτερ Σόοφ, κάνοντας λόγο για έναν Αλέξη Τσίπρα λιγότερο συγκρουσιακό στην μεταξύ τους συνάντηση.

«Είναι μακράν ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας»

Το επίμαχο παρασκήνιο έσπευσε βέβαια να σχολιάσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού καθώς τον περιέγραψε ως «τον μακράν μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» αλλά και φοβερό ψεύτη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα το 2014 αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ του @SkaitvGR των κ. Βαρβιτσιώτη/Δενδρινού, ότι την ίδια ακριβώς ώρα που έλεγε στον κόσμο τα “go back madame Merkel”, «θα καταργήσουμε τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», και «ότι θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι Αγορές», την ίδια ακριβώς στιγμή ζήτησε και είδε κρυφά στο γραφείο του τον Πρέσβη και του είπε:

«Το άγνωστο ραντεβού Τσίπρα με τον Γερμανό πρέσβη το 2015: Μετάφερε στο Βερολίνο ότι θα συνεργαστούμε. Ο Πίτερ Σόοφ, γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, αποκαλύπτει ότι είχε μυστική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το 2014 στην Κουμουνδούρου. «Ήμασταν μόνο οι δυο μας, ήταν ευγενής παρά την δημόσια συγκρουσιακή ρητορική του. Αυτό που εξέλαβα ήταν η πρόθεσή του να διαμηνύσω στο Βερολίνο πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του θα συνεργαζόταν».

Ο @atsipras είναι μακράν ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της Νεωτέρας μας ιστορίας! Φοβερός ψεύτης!»