ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κ.ΖΑΦ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ είχε «σκάσει» το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε έναν νόμο με σκοπό να φέρει υποτίθεται διαφάνεια στην προμήθεια κατασκοπευτικών λογισμικών από το κράτος.

Ο νόμος προέβλεπε την έκδοση, μέχρι τον Μάρτιο του 2023, προεδρικού διατάγματος με τις προϋποθέσεις για την κρατική προμήθεια λογισμικού, τους όρους χρήσης, λίστα με συγκεκριμένα λογισμικά και συσκευές παρακολούθησης.

Oπως αποκάλυψε χθες το insidestory, έχουν περάσει 31 μήνες από τότε και απολύτως τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει. Oπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: είτε ότι η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική και η Αστυνομία τόσο καιρό στερούνται λόγω ολιγωρίας ένα απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση πλήθους σοβαρών εγκλημάτων και κινδύνων για την εθνική ασφάλεια, είτε ότι η χρήση spyware συνεχίζει να γίνεται όπως και πριν».

Μαντέψτε τι γίνεται στην πραγματικότητα.