ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΛΥΚ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και για περίπου τρεις ώρες παρουσιάστηκε προχθές στη Θεσσαλονίκη η εργασία που εκπόνησε η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) με θέμα «Αστυνομία, βία και δικαιώματα: μια επισκόπηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα», η οποία είχε μοιραστεί και στους αναγνώστες/ριες της «Εφ.Συν.».

Ο επιστημονικός συνεργάτης της ΕλΕΔΑ Ιάσονας Γουσέτης, η ομότιμη καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ Ελλη Συμεωνίδου-Καστανίδη, ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕλΕΔΑ, Ανδρέας Τάκης, και ο δικηγόρος Αλέκος Καρντασιάδης όχι μόνο ανέλυσαν το ζήτημα αλλά απάντησαν και σε πλήθος ερωτήσεων.

Ο υπογράφων προσπάθησε κι αυτός από την πλευρά του να ανταποκριθεί. Και όπως σχολίασε στο τέλος μία εκ των παρισταμένων, «ακούγοντας τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις, παρ’ όλο το δύσκολο θέμα, έχω μια αίσθηση αισιοδοξίας ότι κάτι γίνεται».