Tην καθιερωμένη Βραδιά του (απλήρωτου) Ερευνητή στο Πολυτεχνείο επέλεξε η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, για να στείλει την Αστυνομία να επιτεθεί και να κάνει συλλήψεις νέων ερευνητών που αποτελούν το επιστημονικό πρεκαριάτο της χώρας.
Τουλάχιστον 22 προσαγωγές, 11 συλλήψεις, τραυματισμοί και προκλητική καταπάτηση κάθε έννοιας ακαδημαϊκού ασύλου, με παρουσία κάθε λογής δυνάμεων καταστολής (ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΜΑΤ, Ασφάλεια).
Ως απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και στις χουντικής έμπνευσης δηλώσεις του πρύτανη του ΕΜΠ (περί «μη συμβατών μοσχευμάτων»), ο οποίος αναφώνησε ότι «το ΕΜΠ είναι δικό μας», οργανώνεται σήμερα το πρωί στην Πρυτανεία, στις 10.00, κινητοποίηση από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ). Οι ερευνητές απαιτούν την απόσυρση των μηνύσεων εναντίον φοιτητών και ερευνητών και την άμεση παραίτηση του πρύτανη Χατζηγεωργίου από τα θεσμικά όργανα του ΕΜΠ.
