Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google
600 ευρώ τη μεγαβατώρα γράφει σήμερα, 15 Ιουλίου, το κοντέρ για τις μέγιστες τιμές χονδρικής ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας και η τιμή αυτή αφορά τις βραδινές ώρες, μεταξύ 8 και 9 μ.μ. Είναι η υψηλότερη μέγιστη τιμή εδώ και έναν χρόνο, με προηγούμενη μέγιστη τα 350 ευρώ η μεγαβατώρα πέρσι στα τέλη Αυγούστου.
Αυτό το ρεκόρ, που οδήγησε σε μια μέση τιμή 191 ευρώ/Mwh για σήμερα, είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ε.Ε., μετά τη Ρουμανία (207 ευρώ/Mwh) και την Ουγγαρία (201 ευρώ/Mwh).
Την ίδια στιγμή, στη δυτική Ε.Ε. βλέπουμε τιμές από 22 έως 77 ευρώ η μεγαβατώρα. Δηλαδή, βλέπουμε μια διχοτομημένη και ενεργειακά Ε.Ε. Και μια Ελλάδα που βρίσκεται στη λάθος πλευρά, όπως θα διαπιστώσουμε στους λογαριασμούς του Αυγούστου.
