«Η επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδος πρέπει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση», συμφώνησαν Ντράγκι, Σάντσεθ, Κόστα και Μητσοτάκης (εξ αποστάσεως, λόγω Covid), στην τετραμερή της Ρώμης με πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού.
Σοφότερους δε μας έκαναν οι τέσσερις για το περιεχόμενο της κοινής στάσης τους, ιδιαίτερα στο επίμαχο ζήτημα της παρέμβασης στις ενεργειακές αγορές-καζίνο.
Ωστόσο, ένας έτερος πιθανός εταίρος των Νοτίων, ο Μακρόν, τους έχει ήδη υπερακοντίσει με τον σχεδιασμό πλήρους κρατικοποίησης της γαλλικής «ΔΕΗ», της EdF.
Ο δικός μας, πάλι, δεν αποκλείεται να σχεδιάζει ακόμη μία δόση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με μείωση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω από το 34%. Θα εκπλαγεί κανείς;
