Οι πρώτοι Ουκρανοί πρόσφυγες που μετέβησαν στην Αθήνα έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Μεταξουργείο.
Ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισαν πολλοί εξ αυτών, κατεβαίνοντας από το πούλμαν, ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής (και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) Γ. Πατούλης, που μαζί με κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών παρείχαν στους 120 επιβάτες τρόφιμα, νερό, μάσκες και άλλα αναγκαία.
Ουσιαστική η κίνηση αλληλεγγύης, ωστόσο ο περιφερειάρχης δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για την προβολή του, στέλνοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό και παίρνοντας... καλή θέση μπροστά από τις κάμερες των ζωντανών συνδέσεων.
Δεν απέφυγε τα σχόλια. «Ο Ελληνας Τραμπ εναντίον του Πούτιν» ήταν ένα που ακούσαμε...
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας