Ηταν πριν από 11 μήνες και μετά την κακοκαιρία «Μήδεια», όταν ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης έβγαλε από το συρτάρι του το περιβόητο «ξεσκαρτάρισμα» αρμοδιοτήτων μεταξύ των διάφορων κρατικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Αυτοδιοίκησης, για την καλύτερη αντιμετώπιση κρίσεων.
Από τότε ένα ελάχιστο βήμα δεν έγινε και οι «διάφοροι αρμόδιοι» (όπως τους είχε αποκαλέσει ο πρωθυπουργός) συνεχίζουν το... πινγκ πονγκ ευθυνών (με κορυφαίο στο άθλημα τον Γ. Πατούλη).
Χθες ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ίδιες υποσχέσεις, με άλλες διατυπώσεις, δεσμευόμενος για «ξεκάθαρα πρωτόκολλα», ώστε «να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας και ενίοτε αποποίησης ευθυνών».
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, όπως και τα συνθήματα περί «επιτελικότητας» και «ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας