Με επιστολή της η Μητρόπολη Πειραιά πανηγυρίζει για την αθώωση «του ευπατρίδου και μεγάλου Ευεργέτου της πόλεως» Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο.
Ο μητροπολίτης Σεραφείμ έκανε λόγο για δικαστική δικαίωση του εφοπλιστή, κάνοντας ειδική αναφορά στο «αδιαμφισβήτητο ήθος και την αδάμαστη και ακατάβλητη ψυχή του».
Ο ίδιος από το 2014 είχε προδικάσει, χαρακτηρίζοντας τότε «ατεκμηρίωτη, χωρίς ουσιώδη στοιχειοθέτηση, έωλη, αβάσιμο» την πρόταση παραπομπής του. Προφανώς είχε… άνωθεν ενημέρωση ο μητροπολίτης.
Για την ηρωίνη του «Noor One» (και τις κατηγορίες εναντίον του Μαρινάκη, όπου η υπόθεση οδηγείται στο αρχείο) ο κ. Σεραφείμ πάντως δεν μας είχε φωτίσει έγκαιρα.
