Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά την «Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση αλλοδαπής κρατούμενης από αστυνομικό στην Πέτρου Ράλλη» («Εφ.Συν.» 7/8), εκπρόσωποι του Μοβ που τη δημοσιοποίησε επισκέφτηκαν τις 35 κρατούμενες στην Αμυγδαλέζα, φέρνοντας στο φως και άλλα τραγικά στοιχεία.

Όπως ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία είναι 27 χρόνια στην Ελλάδα, έχει με Έλληνα υπήκοο ανήλικο παιδί 16 χρόνων ελληνικής υπηκοότητας –και αυτή ακόμα δεν έχει χαρτιά–, περιμένοντας απόφαση επί της προσφυγής της για άσυλο από το 2016.

Συνάντησαν ακόμη και μια νεαρή κρατούμενη που βιάστηκε από Έλληνα στη Χίο, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, έφυγε από το νησί μην αντέχοντας τον φόβο και απειλείται με επιστροφή λόγω απόφασης περιορισμού κυκλοφορίας εντός της Χίου.

Το αίτημα; Προστασία και δικαιοσύνη.