Η πρόταση να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο μητροπολίτης Ανθιμος έγινε από τον πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρήστου.
Με την πρότασή του αυτή ο κ. Χρήστου ξύπνησε τη μνήμη ανθρώπων του αντιδικτατορικού αγώνα. Οπως του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, που σάρκασε μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5»: «Υπάρχει όντως μια παράδοση.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόταση προήλθε από τον γιο του πρώην υπουργού Παιδείας της χούντας και πρύτανη, Παναγιώτη Χρήστου» κι ύστερα πρόσθεσε κι άλλα επεισόδια στα οποία ο υιός καθηγητής είχε πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια που συνεχίζεται να αφαιρεθούν τα ονόματα δωσιλόγων και γερμανόφιλων της Κατοχής από δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Κι έτσι ο κ. Μηταφίδης πρόλαβε να συμμετάσχει στον αγώνα και κατά των δικτατόρων και κατά των… διδακτόρων που «διάβαζαν» την εποχή των δικτατόρων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας