Δ.ΤΕΡΖ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ερευνα εταιρείας που δημοσίευσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως ο προϋπολογισμός των Ελλήνων καταναλωτών για τα Χριστούγεννα αγγίζει τα 450 ευρώ, καταλαμβάνοντας την 5η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης. Στην έρευνα συμμετείχαν 8.154 καταναλωτές, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά με τις προθέσεις τους για αγορές δώρων, δαπάνες σε φαγητό και χριστουγεννιάτικες εξόδους.

Η έρευνα κάνει λόγο για αρνητικό οικονομικό κλίμα, σημειώνει ωστόσο ότι η αποτίμηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού για τα Χριστούγεννα του 2017 είναι υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο προϋπολογισμό των Ευρωπαίων καταναλωτών, ο οποίος εκτιμάται σε 445 ευρώ φέτος, κατά 5 ευρώ χαμηλότερος από τον αντίστοιχο των Ελλήνων.

Η έρευνα, βέβαια, δεν μας λέει ποιους καταναλωτές ρώτησε οι οποίοι έχουν να διαθέσουν τόσα χρήματα για τα Χριστούγεννα, αφού περισσότερο από 1 εκατ. πολίτες περιμένουν τα επιδόματα για να κάνουν γιορτές.