Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πρέπει να ‘ταν 1987 όταν ένα ταλαίπωρος χρήστης ναρκωτικών έχασε τη ζωή του πίσω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Θυμάμαι, τότε το ρεπορτάζ είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον αθηναϊκό Τύπο καθώς ήταν ο πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος θάνατος από ναρκωτικά στο «κάμπους» του Ιδρύματος.

Από τότε όμως υπήρξαν και άλλοι θάνατοι. Αρκετοί.

Τριάντα χρόνια μετά, 471 φοιτητές του ΑΠΘ, από τους 74 χιλιάδες που σπουδάζουν εκεί, ανακάλυψαν ότι στο «κάμπους» των 430.000 τ.μ. υπάρχουν ναρκωτικά!

Ούτε ο πρύτανης Περικλής Μήτκας το ανακάλυψε (που έκανε δηλώσεις μετά την επιστολή), ούτε η Σύγκλητος (που έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη), ούτε η Αστυνομία (που κάθε τρεις και λίγο κάνει και μια οργανωμένη επιχείρηση «εκκαθάρισης» στο ΑΠΘ).

Οι 471 επιστολογράφοι φοιτητές της «Καθημερινής» το ανακάλυψαν! Μήπως, όμως, επειδή ξαναμπαίνει στην επικαιρότητα το θέμα του ασύλου στο «κάμπους»; Ή πέρα στους πέρα κάμπους;